Vaksinasjon for alle over 65 år i Evenes kommune

FHI anbefaler nå at alle over 65 år tar fjerde dose av koronavaksinen. 

Anbefaling om fjerde dose til alle over 65 år

Denne anbefalingen begrunnes med at det er usikkerhet hvordan epidemien vil utvikle seg i tiden fremover. I tillegg er vaksinebeskyttelsen hos denne aldersgruppen svekket fordi det er en tid siden forrige vaksine. 

Her kan du lese oppdatert informasjon om koronavaksine: Koronavaksine - Helsenorge

Hvor kan jeg få fjerde dose i Evenes?

Dersom du er over 65 år og bor i Evenes kommune, kan du få tilbud om 4.dose fredag 26.august fra kl 09-12 på Evenes omsorgssenter. Ingen timebestilling. Vi oppfordrer til å benytte hele åpningstiden for å unngå kø. 

Kommunen har fortsatt en avtale med Vitusapotek, Evenskjer som tilbyr vaksinsering på tirsdager og fredager. For mer informasjon om timebestilling og åpningstider, se vår informasjon om koronavaksinering på apoteket

Vaksinestatus i Evenes kommune

Nedenfor kan du se hvor mange folkeregistrerte innbyggere i Evenes som har tatt koronavaksine i perioden 2020-2022 fordelt på doser.

Antall vaksinasjoner fordelt på dose 2020-2022
Doser Antall vaksinasjoner
Dose 1 1080
Dose 2 1040
Dose 3 829
Dose 4 128

Kilde: FHI SYSVAK statistikkbank

Det er foreløpig ikke kommet anbefaling om vaksinering av andre alders-/risikogrupper. Personer med alvorlig svekket immunforsvar kan allerede i dag få tilbud om ny oppfriskningsdose etter vurdering av spesialisthelsetjenesten, uavhengig av alder.