Gjennomførte felles beredskapsøvelse 26.januar

For første gang har kommunene Lødingen, Evenes, Gratangen og Narvik gjennomført en felles beredskapsøvelse. Det skjedde denne uka.  

Hovedtemaet var en sikkerhetspolitisk konflikt, og scenariet var sammensatte hendelser der kommunene ble utfordret på bortfall av kritisk infrastruktur som strøm, tele og data.

 

Narvik og Evenes kommune er samlet i bystyresalen i Narvik og har beredskapsøvelse. Gratngen og Lødingen kommuner deltar via skjerm.  - Klikk for stort bildeNarvik og Evenes kommune er samlet i bystyresalen i Narvik og har beredskapsøvelse. Gratangen og Lødingen kommuner deltar via skjerm. Kristoffer Klem Bergersen

Statsforvalteren i Nordland arrangerte øvelsen, og det var naturlig at Narvik, Gratangen, Evenes og Lødingen sammen deltok i øvelsen. Kommunene har allerede innledet et samarbeidsprosjekt for å styrke beredskapsevnen.

Hensikten med øvelsen var å teste kommunenes beredskapsplaner for å øke deltakernes samordnings- og koordineringsevne, og erfaringene var gode.

– Øvelsen var vellykket. Vi fant flere områder vi må jobbe videre med, og det var nyttig å kunne ha dialog med de andre kommunene underveis i øvelsen, sier ordfører Terje Bartholsen i Evenes kommune.

Også rådmann Lars Skjønnås i Narvik kommune er fornøyd med øvelsen.

– Vi ble øvd i et scenario som er aktuelt og vi avdekket forbedringspunkter på flere områder. Dette var en nyttig øvelse, slår Lars Skjønnås fast.


 

Evenes kommunes kriseledelse er samlet til beredskapsøvelse.  Fr venstre: Stein- Even Fjellaksel og ordfører Terje Bartholsen. Med ryggen til: Ruben Dahlberg og Stine Fedreheim Eskil Pedersen og Bjørn Tore Sørensen deltok også i øvelsen.   - Klikk for stort bildeEvenes kommunes kriseledelse er samlet til beredskapsøvelse: Stein- Even Fjellaksel, ordfører Terje Bartholsen, Ruben Dahlberg, Stine Fedreheim, Eskil Pedersen og Bjørn Tore Sørensen Krisoffer Klem Bergersen