De eldste barna deltok. Barnehagen forteller:
"Vi hadde forberedt oss med å se på bilder og samtaler om det som skulle skje - foredling fra slakt til mat. Likevel var det litt spennende og litt skummelt på samme tid, og barna hadde mange spørsmål underveis i prosessen. På forhånd hadde vi fått beskjed om at vi måtte ha med bøtte og røre-redskap med oss - for med oss hjem fikk vi blod til blodpannekaker og vi fikk hjertet som vi skal salte og koke. Vi fikk åsså med oss vær-horn og en «lykke-labb».
Barna har hatt tema «kroppen min» tidligere og er ikke ukjent med begrep som hjerte, nyrer, lunger, magesekk og tarmer - her fikk vi se hvordan de så ut på ordentlig!
Tusen takk til Bente Fankki og Geir Elvebakk Moski for at vi fikk lov å være med på slaktinga - at dere tok dere tid til å ta imot oss og dele kunnskapen dåkkers med oss!
Turen ble avsluttet med lunsj i fantastiske omgivelser i Krøkebærneset gapahuk med storslått utsikt over Strandvannet - veldig hyggelig og fin gapahuk. Der kosa vi oss med pølser og varm kakao før vi vendte nesa hjemover mot Liland.
Vi ønske åsså å rette stor takk til dåkker foreldre som alltid stille opp som sjåfører, snekkere, bakere, kokker, gartnere , malere, altmuligmenn/kvinner - ka det enn måtte være - vi sett stor pris på detta! Takk for godt samarbeid! "