Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Samliv

Ekteskap

Opprettet 20.09.11 Sist endret 13.08.18 Tema Samliv, Religion og livssyn, Emneord

statEn samlivspakt. Det er flere vilkår for å inngå eksteskap, blant annet at en er 18 år gammel og ikke er i slekt med hverandre. For å inngå ekteskap i Norge må du først få en prøvingsattest fra folkeregisteret (skattekontoret). Denne bekrefter at man fyller vilkårene for å inngå ekteskap.

Familievern

Opprettet 20.09.11 Sist endret 08.04.13 Tema Barne- og familievern, Samliv, Emneord

kommuneFamilievernet gjev gratis råd og rettleiing om samlivsproblem, til heile familien, til paret eller til einskildpersonar. Ein kan få hjelp til å fortsetje i eit parforhold, eller hjelp i samband med samlivsbrudd og separasjon/skilsmisse.

Personnavn

Opprettet 20.09.11 Sist endret 05.04.13 Tema Barn og foreldre, Samliv, Personopplysninger, Emneord

statMelding om å ta, endre eller sløyfe navn skal sendast til folkeregisteret ved likningskontoret. Alle skal ha fornavn og ett enkelt eller dobbelt etternavn. I tillegg kan en ha mellomnavn. Førstegangs navnevalg må skje innen barnet fyller seks måneder.

Samboerskap

Opprettet 20.09.11 Sist endret 05.04.13 Tema Samliv, Emneord

stat

Det er ingen generell likebehandling av samboere og ektepar i lovverket. Samboere behandles som ektefeller på enkelte områder og som enslige på andre. Medregnet samboerkontrakt.

Samlivsbrudd

Opprettet 20.09.11 Sist endret 05.04.13 Tema Samliv, Emneord

statEn søknad om separasjon sendes til Fylkesmannen. Etter ett år med separasjon, kan en søke om skilsmisse. Ektefeller som flytter fra hverandre uten å være separerte, kan søke om skilsmisse to år etter samlivsbruddet.