Raskere nett?

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

bredband

Staten bidrar i år med over 400 millioner kroner i tilskudd til bredbånd, etter at Stortinget nylig bevilget 150 millioner kroner ekstra i forbindelse med koronakrisen.

Nordland har fått tildelt  kr  38 827 029.  Det er fylkeskommunene som skal forvalte midlene, som skal gå til områder hvor de kommersielle aktørene ikke finner det lønnsomt å bygge ut. Dette er blant de mest spredtbygde områdene også i vår kommune.  Men vi må konkurrere med de øvrige søkere om midlerene og vi trenger din hjelp til å få en god søknad.  I disse koronatider ber vi deg bruke epost, sosiale medier eller telefon for å mobilisere naboene.

Det er helt klart en fordel at bygda mobiliserer og går sammen på en liste.  Det vil øke sjansen betraktelig for at vi får positivt svar på vår felles søknad.

Vi inviterer deg og din bygd til samarbeid for å få til å få en ny utbygging av bredbånd i Evenes kommune. Dette gjelder altså områdene i kommunen som har dårlig og mangler bredbånd. Se på kartet her og det er områder med røde punkter som vil komme i betrakning.  Vi håper derfor tiltross for koronatider at du og bygda din kan gjøre en innsats.  Vi trenger en liste med underskrift på hver enkelt husstand som trenger raskere nett. Raskere nett vil si over 30 Mbit.  Betingelsene og kostnadene for deg for å få tilgang, om vi skulle får positivt svar på søknaden, vil bli til markedspris når det gjelder tilknytning og månedspris.

2020 under30MB

Klikk på kartet for å få et litt større bilde.

Vi tar i mot en liste pr. bygd som er påført 1) Navn 2) Adresse 3) Underskrift.

Ditt innspill vil være viktig og avgjørende. Frist for innsending av lister er 30. april.

Vi er helt avhengig av statlig medvirkning skal vi få til en utbygging.  Nordland fylkeskommune koordinerer støtte til bredbåndsprosjekter som bevilges av Stortinget.

Hvis det er behov for en prat kan du ta kontakt med oss i kommunen.