Vannlekkasje reparert

Skrevet av Ruben Dahlberg . i kategorien Nyheter

vann

Vannlekkasjen på distribusjonsledning ved ytre Evenes vannverk, Kvitfors, er nå i orden.

Vannlekkasjen på distribusjonsledningen ved ytre Evenes vannverk er reparert og du kan nå bruke vannet trygt.

Hva burde jeg gjøre nå?
Åpne en kran med kaldt vann for å slippe ut eventuell luft og spyle ut eventuelle partikler. Bruk helst vannkranen som er nærmest vanninntaket til boligen.

Hvorfor kan vannet bli brunt?
Brunt vann og partikler i drikkevannet skyldes at innvendig belegg i vannledningene løsner og fraktes med drikkevannet. Dette er ufarlig.
Brunt vann kan forekomme når vi spyler de kommunale ledningene, ved arbeider på ledningsnettet, ved brudd på en vannledning, eller når vannhastigheten øker brått, for eksempel ved brannslukning eller høyt vannforbruk.

Fikk du ikke varsel fra kommunen?
Se vår artikkel om kommunens varslingssystem.