Vannlekkasje Ytre Evenes vv.

Skrevet av Ruben Dahlberg . i kategorien Nyheter

vannlekk

Det er vannlekkasje på distribusjonsledning ved ytre Evenes vannverk, Kvitfors.

Det har oppstått vannlekkasje på distribusjonsledningen for drikkevann ved ytre Evenes vannverk, Kvitfors.

Tilknyttede abonnenter vil oppleve at det er redusert eller ingen vanntrykk.

Du må holde kraner lukket frem til lekkasjen er utbedret.

Vi jobber på spreng for å få ordnet lekkasjen, og vil komme med informasjon så snart det er i orden.

Når vannet er stengt

Du må holde alle vannkraner stengt mens arbeidet pågår og vannet er stengt. Vi vil gi informasjon når lekkasjen er utbedret.

Når vannet er tilbake

Åpne en kran med kaldt vann for å slippe ut luft og spyle ut eventuelle partikler.

Bruk helst vannkranen som er nærmest vanninntaket til boligen.

Ved arbeider på rørledninger kan avleiringer fra innsiden av rørene løsne, og føre til misfarging av vannet. Dette er helt ufarlig, men det kan være lurt å unngå å bruke varmt vann inntil vannet er klart igjen. Dette for å forhindre grums i varmtvannstanken. La kranen nærmest vanninntaket til boligen renne med kaldt vann til vannet er klart.

Hvorfor blir vannet brunt?

Brunt vann og partikler i drikkevannet skyldes at innvendig belegg i vannledningene løsner og fraktes med drikkevannet.

Dette kan skje når vi spyler de kommunale ledningene, ved arbeider på ledningsnettet, ved brudd på en vannledning, eller når vannhastigheten øker brått, for eksempel ved brannslukning eller høyt vannforbruk.

Se også vår artikkel om kommunens varslingssystem.