Bredbånd-status

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

fiber

Evenes kommune har gjort og vil gjøre en betydelig innsats med utbygging av fiber.  Til tross for at dette ikke er et kommunalt ansvar hadde vi et anbud som gikk til Telenor.  Dette førte til at bygdene Skar-Tårstad, Evenesmark, Østervik-Forra og Snubba fikk fiber-bredbånd.  Som en ringvirkning bygde Telenor for egen regning fiber på Liland og Bogen.  Men det gjenstår enda noen få områder i  kommunen som ikke har tilbud.

For å bygge ut er Evenes kommune avhengig av statlige eller fylkeskommunale tilskudd.  Vi har så langt ikke nådd fram med ytterligere midler, men vil søke også i år.  Når kriteriene for tilskudd er klart er fortsatt usikkert.  Søknad vil bli fremmet også i år.  Det bygde tidligere gjorde var å samle inn forpliktende liste over de som skal ha bredbåndtilbud i ditt område.  Vi vil derfor oppfordre dere i områder som ikke har bredbåndtilbud til å samle oversikt over hvem som har behov for bredbånd og sende dette til oss. Dette vil dannet et godt grunnlag for oss i søknadsprosessen.  Bruk gjerne epost.

De som i dag har bredbånd via det gamle kobbernettet bør lese dette.  Telenor har imidlertid i dag et tilbud til deg på det de kaller for «hjemmebredbånd» og det går over mobilnettet.  Du kan velge mellom bredbåndshastigheter (160-160 Mbit). Du kan lese mer om dette her.

ferdigstillelsesplan

Områder som var omfattet av fiberutbyggingen.