Utstyr for programmering

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

programming

Evenes skole fikk nylig den gledelige meldingen: vi har fått et tilskudd på 80.000 kroner til programmering i skolen. Pengene skal gå til utstyr slik at lærerne kan bruke kompetansen i klasserommet.

57 kommuner, 11 fylkeskommuner, 14 friskoler og en statlig samisk skole får støtte, opplyser Kunnskapsdepartementet.

Tilskuddet skal brukes til å kjøpe utstyr slik at lærerne kan bruke kompetansen sin om programmering i klasserommet. Det er et tiltak i den femårige satsingen Den teknologiske skolesekken, som startet i 2018.

Fra neste høst trer Kunnskapsløftet 2020 (Fagfornyelsen) og nye læreplaner i kraft. Da kommer programmering blant annet inn i læreplanene for matematikk og naturfag. Det er derfor viktig at skoleeierne forbereder seg godt til de nye læreplanene.

I år er mange flere skoleeiere i nord kvalifisert til støtte, ifølge departementet.   I utgangspunktet kunne skolen søke midler til alle typer utstyr, slik som digitale enheter, roboter og tilleggsutstyr for å arbeide med programmering i skolefag. Eksempler på tilleggsutstyr kan være mikrokontrollere, sensorer, elektronikk og utstyr for digital fabrikasjon.

Her er oversikten over tildelingene.