Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Sesongstart Várdobiegga

Skrevet av Unn Kristin Laberg . i kategorien Nyheter

vardobieggaRU

Den samiske sanggruppa Várdobiegga starter sin fjerde sesong fra 3. september og inviterer deg til å bli med.

- Kom og syng sammen med oss! Vi tar med glede imot deg som er interessert i samisk musikk, kultur og språk. Várdobiegga har et godt miljø og topp stemning, opplyser dirigent Ekaterina Amundsen

Várdobáikis sanggruppe Várdobiegga ble etablert i oktober i 2012. Deltakere i sanggruppa er folk som liker musikk og samisk kultur. Várdobiegga synger på samisk og er en flott språkarena. Du vil klare deg like bra om du er nybegynner eller har snakket samisk lenge.

Várdobiegga har opptrådt på flere onsdagskafeer på Lavangseidet grendehus, deltatt på flere norsk-samiske gudstjenester og julegudstjenester. Gruppen har bidratt på markeringer av den samiske nasjonaldagen, opptrådt på Márkomeannu, vært på tur i Kiruna og deltatt på gudstjeneste der. Gruppen har også sunget under innspilling av jule- og påskegudstjenester som senere har blitt sendt på NRK Sápmi. Ikke minst har gruppen vært på en rundreise i Murmansk regionen i forbindelse med deltakelse på folkefestivalen i Umba, Russland i 2014.

Várdobieggá har på gang et samarbeid med den russiske sanggruppa Snezjitsa. Så langt i dette prosjektet har Várdobiegga vært i Russland i juni i år der de øvde inn sanger sammen. Dette ble presentert på en felles opptreden på en samisk festival i Lujávri hvor både en samisk og en russisk låt ble framført. Del to av dette prosjektet blir gjennomført i november i år når Snezjitsa kommer på besøk til oss. Her vil samarbeidet fortsette og Várdobiegga vil få lære to russiske sanger; en pomorsang og en kildinsamisk sang, mens Snezjitsa skal lære joik. Besøket vil avsluttes med en konsert hvor Várdobiegga, Snezjitsa og Bogen Sangforening vil delta med egne og felles nummer.

I løpet av året 2015/2016 planlegger Várdobiegga et samarbeid med et kor i Sverige. I tillegg vil Várdobiegga fortsette å delta i ulike lokale arrangementer.

Øvelsene avholdes annenhver torsdag fra kl 1700 - 1830 på Várdobáiki samisk senter, Evenes. Første øvelse er torsdag 3. september. Det er bare å møte opp.

Spørsmål? Ta kontakt med Ekaterina Amundsen   eller mobil: 45449310