Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Vernissage på Galleri Várdobáiki

Skrevet av Unn Kristin Laberg . i kategorien Nyheter

Tove portrettRUwww

Fredag 28. november kl.15 blir det utstillingsåpning på Galleri Várdobáiki med kunsthåndverker og duojár Tove Kvernmo Gaup som stiller ut vesker hun har designet og sydd.

Kvernmo Gaup sier: - Av de forskjellige materialene og teknikkene innen duodji (samisk husflid) liker jeg spesielt godt å jobbe med tekstiler og symaskin, og med handsøm av hjemmegarva skinn/sisti. 

Veskene spenner fra tradisjonelle samiske vesker, til spenstig og ny design. Kvernmo Gaup er fra Gratangen og jobber som veileder i duodji og design på Duodjeinstituhttas regionskontor i Nordland med kontor på Várdobáiki. Hun har lang praksis innenfor søm og design samt duodji-utdanning (bachelor) fra Sámi Allaskuvla (høgskole), Kautokeino.

veskerWWW

Som vanlig blir det servering av tradisjonsmat med moderne vri. Denne gangen blir det leverpostei på gáhkku med et godt utvalg av tilbehør. Fri entré. Utstillingen står fram til i mai 2015 og vil endres underveis ved at vesker byttes ut med nye. Galleri Várdobáiki befinner seg i Várdobáikis lokaler på Nautå like bak NAV og Truckstoppen og holder åpent i kontortiden fra mandag til fredag.

Várdobáiki ønsker alle velkommen på utstillingsåpningen!

lik-oss-p-facebook