Gratulerer til 5.klasse!

Skrevet av Kjersti Markusson . i kategorien Nyheter fra Evenes skole

SmartCamp 2Vi gratulerer jentene fra 5.klasse med andreplass i Smart Camp i Narvik i dag.

Det var mesterskapet for påmeldte skoler i Ofoten som ble avviklet i dag. SMART er programmet til Ungt Entreprenørskap for mellomtriSMART er programmet til Ungt Entreprenørskap for mellomtrinnet.

Les mer om SMART >>her

I Vesterålen og Ofoten er oppgaven å lage en bil som skal gå på fornybar energi. Elevene står fritt i å velge energikilde (sol, vind, varme), og de får utstyr til å forme bilen, lodde ledninger og skape framdrift og lys. Prosessen og produktet skal presenteres av gruppa ved hjelp av en Power Point. Etterpå skal bilen startes og kjøre 10 meter mest mulig rett fram med minst ett lys. Design av bilen er også viktig. Presentasjonen teller 50 %, og bilens egenskaper 50 %.

SmartCamp 1
SmartCamp 2