Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Koronasertifikat

Skrevet av Stine Fedreheim . i kategorien Nyheter

Her kan du lese hvordan du får koronasertifikat. 

Slik laster du ned koronasertifikat

Du kan laste ned ditt koronasertifikat på Helsenorge. Det digitale koronasertifikatet oppdaterer seg automatisk, og har 90 dagers gyldighet til enhver tid. Du kan laste ned koronasertifikat på din mobiltelefon eller nettbrett. Det er ikke nødvendig med utskrift av sertifikatet hvis du har dette digitalt. 

Slik bestiller du koronasertifikat for ikke digitale brukere:

Dersom du ikke kan logge deg inn digitalt, kan du nå bestille dette hos Helfo. Åpningstid kl. 08.00 – 15.30, mandag til fredag.
Ring informasjonstelefonen:
Fra Norge: 815 55 015
Fra utlandet: +47 21 89 80 42

Saksbehandler vil be deg om ditt fødsels- eller d-nummer, navnet ditt og din folkeregistrerte adresse. Hvis navn og adressen du oppgir ikke stemmer med det som vises som folkeregistrert adresse i Helfos system, kan du dessverre ikke få tilsendt koronasertifikatet. Du må da kontakte folkeregisteret for å avklare hva som er registrert på deg.

Hvis du har gyldig koronasertifikat, blir dette sendt til deg per post. Du må selv må være oppmerksom på gyldighetsdatoen som er 90 dager fra utskriftsdatoen.

Sertifikatet består av to deler:

- Koronasertifikat for innenlands bruk
- Koronasertifikat for å passere grenser i EU- og EØS-området

Trenger alle koronasertifikat?

Du trenger ikke koronasertifikat med mindre du skal ut og reise til land som krever koronasertifikat for innreise, for å unngå karantene når du reiser inn i Norge, om du ønsker å delta på større arrangementer eller kystcruise med krav om koronasertifikat.

For mer informasjon: Helsenorge