Vaksinasjonsstatus uke 26

Skrevet av Stine Fedreheim . i kategorien Nyheter

Her kan du lese ukas vaksineoppdatering.

Status pr 02.07.21

Antall Prosent av alle innbyggere Prosent av innbyggere over 18 år
Dose 1  637  48 %  57 %
Dose 2  402  31 %   36 %

Prioritering av ansatte i skole/barnehage i Evenes

Evenes kommune har valgt å prioritere våre ansatte i skole og barnehage. For å bli prioritert gjelder følgende vilkår:
- Du er fast ansatt/ midlertidig ansatt i et lengre vikariat i Bogen barnehage, Liland barnehage og Evenes skole
- Du har direkte kontakt med barna i arbeidet ditt
- Du ønsker å bli prioritert i vaksinekøen

For å komme på prioriteringslisten, må du registrere deg på nytt i Helseboka (selv om du har registrert deg før): Registrer deg her

Kommunen starter innkallingen fra uke 28. Vi kan bruke maks 10 % av dosene hver uke til denne ansattgruppen. Øvrige doser gis innbyggere etter prioriteringsrekkefølgen.

Tildeling av vaksinedoser:

Evenes får 48 doser og Tjeldsund får 156 doser, totalt 204 doser i uke 27.

Evenes får 42 doser og Tjeldsund får 132 doser, totalt 174 doser i uke 28. Beregninger fra FHI viser at vi får flere doser fra uke 29.

Er du fullvaksinert et annet sted?

Vi ser at nå som vi innkaller personer under 65 år, er flere av de registrerte innbyggerne allerede vaksinert. Dersom du er blitt fullvaksinert i en annen kommune eller på arbeidsplassen din, samtidig som du også er registrert i Helseboka vår, ber vi deg om å avregistrere deg. Da slipper du å få sms-innkalling, og personalet på vaksinetelefonen sparer mye tid i innkallingene.

Registrer deg på vår ringeliste

Her kan du registrere deg, dersom du kan stille på kort varsel hvis vi får en dose til overs en dag. Les mer om dette her.

Status for vaksinasjon i Evenes

Prioriteringsgruppe Målgruppe Status
1 Beboere sykehjem Alle har fått tilbud
2 Alder over 85 år Alle har fått tilbud
3 Alder 75-84 år Alle har fått tilbud

Alder 65-74 år

Risikogruppe 18-64 høy risiko

Alle har fått tilbud
5 Alder 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander Alle har fått tilbud
6 Alder 45-54 år med underliggende sykdommer/tilstander Alle har fått tilbud
7 Alder 18-44 år med underliggende sykdommer/tilstander Alle har fått tilbud
8 Alder 55-64 år Innkalling er påbegynt
9 Alder 45-54 år Ikke påbegynt
10 Alder 18-24 år + 40-44 år Ikke påbegynt
11 Alder 25-39 år Ikke påbegynt

Vi minner om at det er viktig at du raskt setter deg opp på time, når du får sms om at vi har satt av dose til deg.

Vaksinetelefonen har svært stort trykk for tiden fra personer som ønsker å endre vaksinetime. Vi anmoder om at flest mulig tar vaksinen den uken de er tildelt dose.

Registrer deg for å få vaksine

Det er viktig at du registrerer deg i Helseboka dersom du ønsker vaksine.Vi oppfordrer ALLE innbyggerne over 18 år å registrere seg i Helseboka. Dette gjelder også deg som ikke ønsker vaksinen. Her kan du registrere deg i Helseboka eller ved å ta kontakt med vaksinetelefon tlf 947 96 421.