Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Vaksinasjonsstatus uke 7

Skrevet av Stine Fedreheim . i kategorien Nyheter

Har kan du lese vaksinasjonsstatus uke 7.

Status pr 19.02.21

114 personer i Evenes har fått sin første dose og 41 personer har fått andre dose.  Vi kommer godt ut på landsstatistikken over vaksinering, noe vi er tilfreds med. Vi har vaksinert hver uke etter hvor mange vaksineglass vi har mottatt og har ikke hatt noen uhell eller ødelagte leveranser. Vi har vaksinert 19 av vårt helsepersonell (ca 18 %) med første dose, 6 av dem har fått sin andre dose.  

Leveranse av vaksiner til Evenes

Folkehelseinstituttet har varslet om at i uke 8 får vi kun 4 hetteglass, dvs 24 doser. Disse dosene skal kun gis til dose nr 2. Det betyr at ingen nye vil bli vaksinert med 1.dose i uke 8. I uke 9 får vi også 4 hetteglass/ 24 doser, og her vil noen av dosen gis til personer i gruppen 75-84 år. 

Folkehelseinstituttet har varlset om at fra uke 9 skal AstraZeneca-vaksine brukes til helsepersonell. Evenes kommune får ikke enda levert AstraZeneca vaksinen, og Folkehelseinstituttet opplyser idag at småkommuner neppe vil få denne ennå pga at vaksinene kommer i store forsendelser på 100 stk. 

Spørsmål om innkalling til vaksine

Vi får en del spørsmål om når man blir innkalt og hvordan det foregår. Dersom du har registrert deg, vil du bli innkalt når det er din tur. Alle registrerte i en aldersgruppe, innkalles ved hjelp av en sms. Det vil stå i smsen at du må svare og sette deg opp på en time. Hvis kommunen opplever at innbyggere ikke svarer, går vi gjennom listene. Det er systemet som trekker ut hvem som blir innkalt.

Hvis du er for syk til å reise til vaksinestajonen, må du ringe til helse og omsorgsleder og be om å få vaksine hjemme.