Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Digital post og arkiv i helse og omsorg

Skrevet av Stine Fedreheim . i kategorien Nyheter

Helse- og omsorgstjenesten har nå etablert digitalt arkiv og digital utsending av dokumenter. 

Digitalt arkiv

Helse- og omsorgstjenesten bruker elektronisk pasientjournal i oppfølgingen av våre pasienter og brukere. Tidligere har vi i tillegg hatt et papirarkiv bestående av for eksempel epikriser, søknader, blodprøvesvar, utredninger mm. Fra 04.01.21 er papirarkivet lukket. Fra samme dato arkiveres alle sensitive dokumenter i vårt digitale arkiv. Det digitale arkivet er en trygg løsning som som sikrer at alle sensitive opplysninger lagres på et sted. 

Digital utsending av dokumenter

Fra 04.01.21 vil helse og omsorgstjenesten sende alle våre dokumenter til deg via vår digitale løsning. Systemet vil sjekke om du har reservert deg mot digital post, og i såfall vil brevet bli printet og sendt til deg. Dersom du ikke har reservert deg mot digital post, vil systemet lete etter din digitale postkasse og sende direkte brevet dit. Hvis du ikke har opprettet en digital postkasse, vil brevet bli sendt til Altinn. Dersom du ikke åpner det, vil det etter 40 timer, bli printet ut og sendt til din vnalige postkasse. 

Digital forsendelse medfører at du får din post raskere fordi du ikke blir avhengig av postgangen. Posten din lagres på et sted og du vil dermed få alle dokmentene fra oss samlet i din digitale postkasse. 

Du kan selv opprette digital postkasse: Her kan du opprette digital postkasse

Når du mottar digital post fra Evenes kommune, vil du få et varsel på sms eller e- post. 

Oppdater kontaktinformasjon din

Når kommunen sender et brev med viktig innhold til deg, blir du varslet på det mobiltelefonnummeret eller den eposten som du har lagt inn i kontaktregisteret. Det offentlige er pliktig å varsle deg slik at du får vite at du har fått en viktig brev digitalt.

Vi anmoder deg derfor om å sjekke kontaktinformasjonen din og oppdatere denne dersom du har endret telefonnummer eller epost. 

 

Her kan du oppdatere kontaktinformasjonen din