Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

De første vaksinene godkjent

Skrevet av Stine Fedreheim . i kategorien Nyheter

Folkehelseinstituttet melder om at de første koronavaksinene nå er godkjent i Norge. 

Vaksinen fra BioNTech og Pfizer er gitt en betinget godkjenning, og de første dosene er ventet å komme snart. I første omgang vil det være snakk om vaksinering i liten skala, og det er de eldste og syke som står først i vaksinekøen. Det er plukket ut sju kommuner i Norge som starter med vaksinasjon av sykehjemsbeboere ca 28.12. Evenes kommune er ikke blant disse.

Fra første uke i januar sendes det jenvlige leveranser av vaksiner til landets kommuner. Evenes kommune har allerede mottatt øvrige vaksineutstyr. 

Alle som blir tilbudt vaksine blir kontaktet av kommunen, og informasjon om hvor og når vaksineringen begynner i din kommune finner du på våre nettsider.

Denne koronavaksinen er testet ut i store studier hvor flere tusen personer har fått vaksinen. Studiene er gjennomført på samme måte som for andre vaksiner, men observasjonstiden er kortere. Legemiddelmyndighetene har gitt vaksinen en betinget godkjenning. Det betyr at det foreligger nok data til å vurdere at nytten av vaksinen er langt større enn risikoen, men at vaksineprodusenten må fortsette studiene og fortløpende gi legemiddelmyndighetene data som kommer til etter hvert. 

Her kan du lese mer om koronavaksine. 

Vi benytter samtidig anledningen til å oppfordre Evenes-innbyggere til å laste ned Smittestopp-appen. Appen kan gi deg og andre beskjed hvis dere har vært utsatt for smitte, og er ett av flere tiltak som kan bidra til å begrense spredningen av smitte. Her kan du lese om Smittestopp-appen