Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Vi planlegger koronavaksinering

Skrevet av Stine Fedreheim . i kategorien Nyheter

Evenes kommune planlegger koronavaksinering og er nå klar for å ta imot utstyret. 

Doctor wearing protective visor and surgical gloves injecting COVID-19 vaccine into patient's armSamarbeid med Tjeldsund kommune

Evenes kommune har inngått samarbeid med Tjeldsund kommune om felles koronavaksinering.Dette innebærer at vi har laget en felles plan basert på råd fra Folkehelseinstituttet og erfaringer fra influensavaksineringen i høst. Fylkesmannen i Nordland får vår plan oversendt 18.12.20 for godkjenning.

Vi vet ikke ennå når Evenes mottar vaksinene, men vi har fått signaler om at vi må være klar til å vaksinere tidlig i 2021. Vaksinene blir pakket om og sendt ut til kommunene i flere omganger. Fra vaksinene sendes sørfra og til vi skal ha satt vaksinene på våre innbyggere, kan det gå maksimalt fem døgn. Dette er årsaken til at vi må planlegge nøye og samarbeide med Tjeldsund kommune og ETS medisinske senter om koronavaksinering. 

Vaksinasjonen utføres på Skånlandshallen, Evenskjer. Dato er ikke fastsatt da det bestemmes av når vi får levert vaksinene. 

Fra 15.desember sender Helsedirektoratet ut vaksinasjonsutstyret til kommunene. Når utstyr og vaksine er på plass, er vi klare til å starte vaksineringen.

Målgruppe for koronavaksinering

Regjeringen har besluttet at risikogrupper skal tilbys vaksine først, deretter helsepersonell. Dette kan endres hvis smittetrykket endrer seg betydelig. Følgende prioriteringsrekkefølge gjelder pr idag: 
1. Beboere i sykehjem 
2. Eldre over 85 år
3. Eldre mellom 75- 84 år
4. Eldre mellom 65- 74 år
5. Personer mellom 18-64 år med én eller flere nærmere spesifiserte sykdommer.
 Helsepersonell med pasientnært arbeid

I Evenes og Tjeldsund kommune har vi totalt 2559 personer registrert i risikogruppen ved ETS medisinske senter. Av disse er 400 personer i Evenes i aldersmessig risiko. I tillegg har vi registrert 105 ansatte i helsetjenesten som har pasientnært arbeid. 

Vi vet ennå ikke hvor mange vaksiner Evenes kommune får. Vi planlegger både massevaksinering og en sitausjon der vi får færre doser og må spre vaksineringen over tid. Når utstyr og vaksine er på plass, er vi klare til å starte vaksineringen.

Så snart vi mottar mer  informasjonsmateriell om koronavaksinen, vil vi dele denne. 

 

Film: Hvordan godkjennes koronavaksiner? 

Tags: Korona