Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Fimbul nr. 38 i salg

Skrevet av Unn Kristin Laberg . i kategorien Nyheter

Fimbulgjenget2020www

Årets Fimbul er nå i salg hos Joker på Liland og på Sparebank 68° Nord i Bogen.

Vi får innsikt i forsyningsnemnda sine oppgaver og utfordringer gjennom krigen, om seilbåten Moshulu seilas verden over og som vi vet endte i fjæra utenfor Østervik under krigen, og utskrift av et intervju med motstandskjempen Olav Ravn, flyktningemottak i Sverige, andre fortellinger fra krigen samt et par dykk i Charles Ravn-arkivet.

Evenesmark Skytterlags lange historie utgjør også en viktig del av denne utgaven av Fimbul. Historien vitner om hvor viktig foregangsmennesker var for å holde liv i aktivitene tilknyttet skytterlaget. Bygdeboknemnda ønsker å belyse historiene om «den lille evenesværing» som gjennom et nøysomt liv holdt liv i samfunnet på sin måte. Historien om skomakeren i Lenvik er et godt eksempel på slik virksomhet. Redaksjonen ønsker også å få inn stoff om hendelser, store eller små, som evenesværinger har opplevd gjennom tidene. Skrives ikke disse ned, vil de i løpet av få år gå i glemmeboken. I denne utgaven er det skrevet om krigshelten Sverre Heimly, om maskingeværild på Torvmyra, barns lek med håndgranat, tysk soldat skutt med pilbørse, amerikaner på linen, revejakt med kniv, avisklipp fra tidlige tider, Henrik-brua i Jansbakken, og om symaskinen til ho mor.

Pris kr. 150. (Tidligere årganger befinner seg på rådhuset og selges for kr. 100. Kontakt nemnda.)

Årets Fimbul redaksjon har bestått av (se bildet): Edna Nordenfjäll, Martin Hansen, Edgar Fedreheim, Hans-Martin Hanssen, Geir Elvebakk Moski (leder tlf. 414 17 411), og Anita Kolsing Wæhle (ikke tilstede da bildet ble tatt). Vi ønsker alle «god lesing»! 

Har du stoff eller lurer på noe, ta kontakt med bygdeboknemnda: epost:  eller ta kontakt med leder eller andre i nemnda.