Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Kultur- og miljøprisen til Karstein Johnsen

Skrevet av Unn Kristin Laberg . i kategorien Nyheter

Kultur og miljøprisen

Under kommunestyremøtet idag ble Kultur- og miljøprisen 2020 utdelt til Karstein Johnsen.

Hvert annet år deles kommunens kultur- og miljøpris ut.

Det heter i statuttene at prisen skal være en inspirasjonskilde for kulturell, sosial og miljømessig aktivitet, samtidig som den skal gi uttrykk for kommunens anerkjennelse av og honnør til prisvinneren.

- Årets prisvinner har gjort en stor, langvarig og i høyeste grad fortjenestfull innsats i musikklivet, opplyste ordfører Terje Bartholsen som hadde gleden av å overrekke prisen til Karstein Johnsen

Karstein har vært dirigent for Evenes skolekorps, etterhvert Evenes Musikkorps, siden 1985 til dags dato med unntak av et par år underveis. Han har drevet aspirantopplæring for både barn og voksne og på de fleste instrumenter. Mens en del korps er blitt lagt ned i distriktet, har Karstein vært en nøkkelperson for at korpset vårt er aktivt og nå håper man å få flere unge med. 

Flere UKM-ere og andre unge artister har fått prøve seg på scenen sammen med korpset i årenes løp. Han har også ledet barnekor. 

Korpset har i alle år samarbeidet godt med blant andre Bogen Sangforening. - Beatles-konserten de hadde i samarbeid med Bogen Sangforening i 2015 huskes ennu, uttalte ordfører Bartholsen. 

I 1995 skrev han tekst og melodi til Evenes-sangen som ble spilt inn med hjelp av Knut Johnsen og Carina Wessel Leirro. https://www.evenes.kommune.no/om-kommunen/kulturhistorie/5099-evenessangen.html

Prisen er på kr. 5.000,- samt diplom og et kunstverk av en lokal kunstner eller en som har tilknytning til kommunen/landsdelen. Karstein fikk et fotografi tatt av Oddvar Voldheim som i flere tiår bodde i Evenes og er kjent for sine flotte fotografier.

Vi gratulerer med en vel fortjent pris og gleder oss til fortsettelsen!