Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Cold response 2020

Skrevet av Stine Fedreheim . i kategorien Nyheter

forsvaretForvaret har bedt oss distribuere følgende informasjon om Forsvarets øvelse Cold Response. 

 

Cold Response 2020 er en norskledet øvelse hvor allierte og partnernasjoner har blitt invitert til å delta. Øvelsesaktiviteten varer fra 2. til 18. mars. Selve feltøvelsen, hoveddelen av øvelsen, foregår fra 12. til 18. mars. Over 15.000 deltakere er påmeldt til øvelsen. USA, Storbritannia, Nederland, Belgia, Tyskland, Frankrike, Danmark, Finland, Sverige og Norge deltar med styrker under øvelsen. Omtrent 20 maritime fartøy, i overkant av 1000 kjøretøy og 50 luftfartøy vil delta på øvelsen. Øvelsen ledes av Forsvarets operative hovedkvarter i Bodø.

Informasjon til befolkningen 

Forsvarets hjemmeside finner du oppdatert informasjon om øvelsen.

Skal du ut på veiene i de berørte områdene, bør du sjekke trafikkmeldinger og planlegge turen din ut fra det. Skulle du møte på en militær kolonne på veien, er det viktig å huske på at de militære sjåførene kan ha begrenset sikt.
Operativ trafikkinformasjon vil ligge på vegvesen.no/trafikk. Veitrafikksentralen Nord informerer løpende om hendelser og situasjoner på Twitter. Trafikanter og andre berørte kan også ringe Veitrafikksentralen Nord på telefon 175. Statens vegvesen vil ha direkte kontakt med særlig berørte parter i forkant av øvelsen. Det vil være informasjon på Statens vegvesens nettsider og vi vil aktivt informere via media.

 

Her kan du lese mer om øvelsen: 

pdf Fakta om Cold Reponse 2020 (629 KB)

pdf Fakta Cold response ENG (645 KB)  (english version)