Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

På tide å endre

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

Pride flagg

I 2019 er det 50 år siden starten på den moderne homokampen: Natt til 28. juni 1969 ble vendepunktet da man for første gang markerte og kjempet imot trakassering av skeive. Dette skjedde i New York. Siden den gang har dette blitt markert over hele verden.

50-års jubileet markeres til det fulle også i Norge. I Norge feirer vi Pride for å markere at vi er stolte av mangfoldet, hva vi gjør, hvordan vi ser ut, hvem vi elsker. Vi feirer rett og slett kjærligheten. Oslo Pride ble arrangert i uken som nettopp gikk. Det ble i år rekordstor oppslutning, og bred støtte til kampen mot trakassering.

I Evenes har vi derimot aldri markert dette. Det er det på tide å endre på. Jeg har invitert kommunestyrets medlemmer til å være med å heise regnbueflagget på flaggstangen ved rådhuset, på dagen 50 år etter den første markeringen fant sted, 28. juni. Vi heiser flagget klokken 1800.

Har du lyst å være sammen med meg, er du selvfølgelig velkommen.

Det blir en enkel markering, men likefult er alle som ønsker å være med velkommen til rådhuset denne ettermiddagen. Vil du gjøre litt ekstra av kvelden så ta med piknikkurven, nyt sommerkvelden sammen med gode venner og sett pris på mangfoldet.

Hilsen Sisilja Viksund – Ordfører Evenes

SisiljaViksundFotoUKLaberg2018www