Mer trafikksikkerhetskonferanse

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

elin evjen 3

Elin Evjen, Direktør Offentlig/Bedrift i KLP kommer til Trafikksikkerhetskonferansen 2018 i Evenes.

 

Direktør Elin Evjen har ansvar for alle kunder innenfor kommuner, bedrifter og helseforetak.   Hun tar utgangspunkt i sitt foredrag om forsikring og skadeforebyggende arbeid og det omhandler gode råd hvordan en kan gjøre enkle og mer omfattende tiltak for å hindre at ulykker og skader skjer.  

Hun viser til konkrete hendelser og ulykker som vi alle bør jobbe for å unngå.  I Evenes kommune fikk vi tidligere det gode råd, et enkelt blant flere, å parkere med fronten fram slik at bilen står klar å kjøre framover.  Erfaringene fra KLP er at en dermed kan unngå skader.  Parkeringsplasser kan være uoversiktlig på denne tiden av året. Utendørs er det mørkt halve døgnet, skitne vindus- og lykteglass gjør heller ikke saken bedre. Resultatet er mye småbulking og uhell. Dette handler i beste fall om mindre skader på bilen – i verste fall kan man også risikere å kjøre på noen.  Selv små skader på en bil koster fort flere titusener. Det er ikke akkurat det morsomste å bruke penger på.  

Mange velger å kjøre inn i parkeringsluka, ikke rygge inn. Kanskje fordi det er enklest der og da. Man slipper å manøvrere seg inn og bruke speilene.  Men å parkere med fronten først, kan fort straffe seg. 

– Alt for mange kjører med fronten inn når de skal parkere. Trolig fordi det føles lettvint og fordi de kommer lettere til i bagasjerommet når de skal hjem igjen. Men ikke la deg friste til det som framstår som lettvint. Rygg inn, det gir mye bedre oversikt når du skal ut igjen, og du kan lettere unngå ulykker, oppfordret Elin Evjen oss i Evenes kommune sist hun var på besøk.  Dette er nå blitt en vane for oss ansatte i Evenes kommune og erfaringene er bare positive.  

På konferansen 12. april kommer direktøren fra KLP, Elin Evjen, med flere gode råd og tips for å unngå skader i trafikken.

Relatert artikler.

{jcomments on}

lik-oss-p-facebook

Tags: Trafikksikkerhet