En egen festival for barn

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

Foto: Gavrilov Media - Sergey Gavrilov

Mánáidmeannu er barnas egen festival på Márkomeannu. Årets program byr på to dager fulle av aktiviteter. Mánáidmeannu arrangeres fredag 24. og lørdag 25. juli på Márkomeannus festivalområde Gállogieddi.

Begge dager vil det være åpne duodji-stasjoner for barna, der de kan komme og gå som det passer i løpet av dagen og delta på ulike duodji-aktiviteter og leker. Begge dager vil barna også ha muligheten til å lære nordsamisk på 1-2-3 gjennom et eget kurs, og foreldre må gjerne bli med.

 

(Foto: Gavrilov Media / Sergey Gavrilov)
Fortellinger er i fokus på årets Mánáidmeannu. Fredag kan barna møte Ante Mikkel Gaup og hans legendariske figur Juffá i festivalbiblioteket. Juffá kommer rett fra sommerboplassen ved kysten og har mange spennende opplevelser derfra å fortelle om. Lørdag kan barna møte Ingá Márjá Sarre i Stuorlávvu og høre tradisjonelle fortellinger ispedd joik, rap og rytmer når forestillingen Gávvilis rieban (Den lure reven) har urpremiere. Med seg har Sarre rapperen Ailu Valle og perkusjonisten Kenneth Ekornes. Instruktør er Sara Margrethe Oskal.

I år får også de aller minste barna sin egen programdel. Mánáidmeannus miniprogram arrangeres fredag og er tilpasset barn i alderen 0–6 år.
Og så er det klart for Márkomeanu Searat (Márkomeannus Mestere/Dyktige) for aller første gang! Márkomeanu Searat er en lagutfordring som vil teste barna i mange ulike ferdigheter, og det blir blant annet quiz, sprint og mimeleker.

Mánáidmeannu avsluttes med rappekurs lørdag ettermiddag.

– For mange barn er Mánáidmeannu det første møtet med Márkomeannu, og barna er en viktig målgruppe for Márkomeannu. De skal derfor tas vare på og prioriteres høyt, sier Márkomeannus festivalleder, Marita Kristin Eilertsen, som ønsker alle barn velkommen til Mánáidmeannu og Márkomeannu.

Márkomeannu 2015 arrangeres torsdag 23.–lørdag 25. juli.

lik-oss-p-facebook