Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Sjekk vaksine på nett

Skrevet av Steinar Sørensen . i kategorien Nyheter

VaksineFolkehelseinstituttet lanserer 1. desember en ny selvbetjeningstjeneste på nett - Mine vaksiner. Tjenesten vil gi publikum en oversikt over hvilke vaksiner som er registrert på dem selv og deres barn under 16 år. De kan også skrive ut et internasjonalt vaksinasjonskort.

MINE VAKSINER ble til etter initiativ fra Helse- og omsorgsdepartementet i 2010. Initiativet kom i forbindelse med opprettelse av den nasjonale helseportalen helsenorge.no. Under www.helsenorge.no/selvbetjening vil publikum få samlet tilgang til flere elektroniske tjenester, slik som å bytte fastlege, få oversikt over egne elektroniske resepter og altså nå vaksinasjoner. Mine vaksiner kan også nås direkte på Folkehelseinstituttets hjemmeside.  

Disse vaksinene er registrert og vises i Mine vaksiner:

  • Barnevaksiner: alle som er født i 1995 og senere vil finne barnevaksinene sine. I 2011 vil det si alle under 15-16 år.
  • Reisevaksiner som er tatt i 2011 og senere. Gjelder alle aldersgrupper.
  • Pandemivaksine (svineinfluensa) som ble gitt i 2009 og senere. Gjelder alle aldersgrupper.
  • Dersom du kommer fra ett av prøvefylkene Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark og Hordaland, og er født i 1976 og senere, kan du finne både barnevaksiner og andre registrerte vaksiner. I 2011 vil dette si aldersgruppen under 34-35 år.

For å få tilgang til tjenesten, trengs en elektronisk ID på høyeste sikkerhetsnivå, det vil si et smartkort i form av BuypassID eller sikker USB-pinne i form av Commfides e-ID. Informasjon om dette fins på nettsidene.