Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Kulturkvelden på samfunnshuset

Skrevet av Unn Kristin Laberg . i kategorien Nyheter

img_2744servering372

Evenesværingene møtte mannsterk opp på kulturkvelden ”Eritrea from Norway” på samfunnshuset sist søndag. Bortimot 200 deltok på kulturkvelden, i ei helg hvor arrangementene sto i kø, og fikk en flott innføring i Eritreisk kultur og historie.

Daniel Weldegebriel og Segid Tedla la frem en powerpointpresentasjon med tekster og bilder om og fra Eritrea. Publikum deltok med spørsmål underveis. Når spørsmålet om politisk situasjon kom, senket alvoret seg. Eritrea er et av verdens verste regimer, totalitært og svært undertrykkende. Daniel og Segid fortalte om tvangsarbeid for luselønn, de mange i fengsel og alle de som sendes til fronten, unge menn som må forlate sine barn og sin hustru. Du kan lese mer om den politiske situasjonen i landet her:

http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7176515

Det var laget store mengder med tradisjonell mat fra Eritrea, og det første publikum måtte gjøre, var å stille i håndvaskekø, for maten skal spises med hendene! Det ble en spennende og velsmakende matopplevelse.  I tillegg hadde 8. klasse hadde lagt opp til en skikkelig norsk ettermiddagskaffe, og kakebordet var rikholdig. Kanskje noen nye smakopplevelser også for våre nye eritreiske Evenesværinger....

Arrangementet var det første av i alt tre planlagte. Til høsten planlegges det en samisk, og en norsk kulturkveld, hvor også flyktningene vil spille en sentral rolle. Arrangementet er et samarbeid mellom Flyktningekoordinator, Evenes menighet, kulturkontoret, flyktningene, Várdobáiki og Folkeuniversitetet.

Noen bilder fra arrangementet:

img_2766daniel forteller272

Daniel Weldegebriel forteller.

 

img_2760det_smakes72

Ungdommen spiser på eritreisk måte.

 

img_2778kafjenter72

Fornøyde kaféverter.