Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Jubileumsmarkering på Gállogieddi

Skrevet av Unn Kristin Laberg . i kategorien Nyheter

 Hovedhuset

Gállogieddi friluftsmuseum ble offisielt åpnet i 1990. 20 års jubileumet feires på Gállogieddi lørdag 2. oktober fra kl 15.00 – 18.00. På programmet står samiske sanger med Bogen sangforening, historisk foredrag om 20 år med samisk kulturarbeid på Gállogieddi, samt et foredrag om den reindriftssamiske tilknytingen til markebygdene.

I 20 år har Gállogieddi museum vært en pionér innen styrking, formidling og utvikling av samisk kultur – og historie i Ofoten og Sør- Troms. Initiativtakerne og grunnleggerne av Gállogieddi friluftsmuseum hadde en visjon om at tunet skulle bli en levende samisk møteplass. Tunet vært en arena der kulturhistorie og moderne samisk kultur - og identitet har blitt knyttet sammen. Musikk, ungdomskultur, friluftsgudstjenester, fortellerkvelder, kurs og utstillinger har vært noen av arrangementene som har funnet sted i løpet av de 20 åra. 1. januar i år overtok Várdobáiki driftsansvaret for Gállogieddi. Thomas Ole Andersen ble ansatt som museumsleder.

Det vil bli gratis jubileumsservering og alle er hjertelig velkommen. Det vil være mulig med biltransport opp til tunet for alle som har behov for det.

Linker til Várdobáiki og Márkomeannu.

Bilder fra aktiviteter (Foto: Várdobáiki)

Slipestein

Aktivitet

Aktivitet2