Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Ordførerens tur

Skrevet av Unn Kristin Laberg . i kategorien Nyheter

 Introduksjon_ved_Ordfrer_Jardar_Jensen_og_daglig_leder_i_Ofotens_Friluftsrd_Anne-Margrethe_Roll72

Ordfører Jardar Jensen og daglig leder i Ofotens Friluftsråd Anne-Margrethe Roll inviterte Evenesværinger på tur langs den gamle kirkeveien fra Evenesvika og til Haugbakken samt Liakollen. 

Nærmere 60 personer deltok i strålende sensommervær på tirsdags ettermiddag den 17. august. Roll introduserte med å fortelle om 'Ordførerens tur' som Ofotens Friluftsråd har tatt initiativ til, før hun gav ordet til ordfører som ønsket alle velkommen med på tur langs den gamle kirkeveien og opp til Liakollen.

På Haugbakken fortalte Ole Parten blant annet om husmannsplassen på Haugbakken, det var gartneren til Prestegården som bodde her, og om ferdselen langs veien. Evenes har vært kirkested siden 1250 og var i mange år hovedkirke for hele Ofoten.

På bildet ser vi (stående fra venstre) Roald Bakkebø (Evenes Turlag, leder for løypeutvalget) Odd Sørensen, Arne Rasmussen (Evenes Menighetsråd samt Evenes Bygdeboknemnd) og Ole Parten (tidl. medlem av Evenes Bygdeboknemnd)

Ole_Parten_forteller_om_den_gamle_kirkeveien

Roll serverte bålkaffe og kanelboller samt pølser og saft.

Anne-Margrethe_Roll_skjenker_blkaffe72

Oversiktsbilde; på andre siden av Ofotfjorden ser vi Kjeldebotn som ligger i Ballangen. Ballangen tilhørte Evenes fram til 1925.

Oversiktsbilde_Kjeldebotn_ses_p_andre_siden_av_Ofotfjorden72