Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Byr på by:kamp

Skrevet av Steinar Sørensen . i kategorien Nyheter

bykamp3Fredag 21. mai braser byene Harstad og Narvik sammen på Liland brygge. Ikke en kamp på bare nevene, men med rå hjernekraft. Svært rå, skal vi tro deltakerne.

Det hele handler nemlig om bryggas SuperQuiz, hvor byene har satt hverandre stevne de siste årene. Harstad leder by:kampen med 2 - 0 over Narvik, og ligger dermed an til det 3. nappet i vandrepokalen. Dette har gitt dårlig grobunn for Harstadvitsene, som nå er i ferd med å dø helt ut.

Begge byer stiller med tre lag hver fra h.h.v. kommune, næringsliv og media.

Flere kamper samtidig

Det foregår flere kamper samtidig. Mens Narvik fikk prisen som kjappeste by i fjor, har Harstad sikret seg denne utmerkelsen ved å være raskest ute med å melde på sine 3 lag. Som om ikke dette var nok, lokalsamfunnet stiller med sine lag, og har som mål og sette byfolket grundig på plass.

- Vi skal sende dem fjærveien hjem, lover en alltid kampvillig ordfører Jardar Jensen som stiller med toppet lag fra det politiske miljø. Vi var beste laget i fjor, det skal vi være også i år. Jensen anmoder med dette om at folk stiller opp på denne utfordringen.

Arrangøren har fått tak i bygdas antatt kvikkeste hoder til overdommere, og lover en fair kamp.

Skaper forsoning

Byene er imidlertid enige om en ting: by:kampene skaper forsoning, og forholdet og samarbeidet mellom byene er nå så godt som aldri før.

Arrangøren har stort påtrykk for å invitere Bodø og Tromsø til by:kamp, men vurderer denne utfordringen i største laget.

Det opplyses videre at det ikke er påmelding for deltakere fra lokalsamfunnet. Vær der når dørene åpner kl. 20:00, er anmodningen.