Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Oppdatert informasjon om koronaviruset (COVID-19)

Vi har samlet viktig informasjon fra Evenes kommune om tiltak og råd til våre innbyggere.  (Information in english below)

Har du mistanke om at du er blitt smittet? 

Vi minner om at dersom det er mistanke om at dere kan være smittet, så ringer dere legekontoret for råd/veiledning. Vi bertelefon2 om at dere ikke møter opp på legekontoret, men kontakter ETS medisinske senter på tlf. 770 89565. På grunn av pågang kan dere oppleve at det blir noe ventetid.  Vi beklager dette.

Andre viktige telefoner

Evenes kommune 76 98 15 00 (åpent hverdag fra kl 10.00- 15.30)

Egen fastlege

Legevakta 116117

Kun ved akutt tilstand, ring 113. 

Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, kan du ringe informasjonstelefonen på 815 55 015 som har åpent hverdager 08-18 og helger 09-16.

Det er viktig at personer med luftveissymptomer skal ringe lege før de oppsøker legekontoret. Dette for å unngå eventuell smitte ved legekontoret.

 

Koronatiltak i Evenes kommune

12.3.20 - kl. 21.30   Evenes kommune retter seg etter de nasjonale rådene som idag ble gitt for å begrense spredning av

Koronavirus.  Mer her.

 

Barn og korona

16.03.20 Kl. 21.00  Foreldre har vært usikre på om barna kan møtes når de ikke er på skolen. Folkehelseinstituttet anbefaler at man ikke samler barn til leketreff.  Barn ser ut til å tåle sykdom med koronavirus bedre enn eldre. Men barn kan smitte andre.  Les mer her.

16.03.20 Kl. 08.00  Evenes kommune holder rådhuset og andre publikumsrettede tjenester stengt for publikumsoppmøte fra mandag morgen og inntil videre. Les mer her.

16.03.20 Kl. 08.00 Om man har symptomer på akutt luftveisinfeksjon, bør man holde seg hjemme. Det gjelder også lette symptomer på forkjølelse eller vondt i halsen, opplyser Folkehelseinstituttet i nye, oppdaterte råd. 

Omfattende tiltak for å hindre spredning av koronaviruset

16.03.20 kl. 07.30 Helsedirektoratet har vedtatt omfattende tiltak for å hindre spredning av koronaviruset og for å bidra til å opprettholde nødvendige helse- og omsorgstjenester. Les mer her.

Forskrift om karantene, isolasjon og forbud mot opphold

på fritidseiendommer mv. i anledning utbrudd av Covid-19

15.03.20 Kl. 17.15 - Les mer her

                            - Fra politiet

Kontakt med frivillige

 15.03.20 kl. 12.00 - Vil du hjelpe våre innbyggerne og kommunen i Koronasitausjonen vi er i? Les mer..

Karantenepåbud for reisende

coronavirus cover colour change 1024

15.03.20 kl. 11.30  Karantenepåbud for reisende fra flere kommuner og fylker i Evenes kommune Krav om karantene for alle som har vært i deler av Sør-Norge fra og med 10. mars. Regelen gjelder fylkene, Oslo, Agder, Rogaland, Viken,  Vestfold og Telemark, Innlandet og Vestland. Vedtaket gjør unntak for samfunnskritisk nøkkelpersonell.  Les mer her

15.03.20 Kl. 17.00 Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder i første omgang fra 14. mars til 14. april. Her finner du svar på aktuelle spørsmål om reiser og koronavirus. Les mer her.

Skolehelsetjenesten

15.03.30 kl. 11.00 Skolehelsetjenesten ønsker å gjøre det vi kan for å minske barrierene for at ungdommene skal ta kontakt med oss. Vi har derfor tenkt å møte dem der de er,  også på sosiale media. 

Renhold mot korona

14.3.20 Kl. 13.00     Ifølge Verdens helse­organisasjon (WHO) kan SARS-CoV-2 (betegnelsen på korona-viruset) overleve og være aktivt i opptil 9 døgn på døde flater (ikke-biologiske).   Coronaviruset fører til en kraftig fokus på renholdsrutinene.  I tillegg til vanlig renhold, bør det der publikum og flere ferdes, vaskes og desinfiseres alle flater tre ganger daglig.  Les  mer her

Biblioteket

13.3.20 kl. 16.00 - Biblioteket holder stengt inntil ny beskjed gis.  Lånte bøker kan beholdes fram til biblioteket åpner igjen.

Oppdatert informasjon

13.03.20 kl. 15.00 Vi har ingen personer som er bekreftet smittet av Koronaviruset i Evenes så langt.  https://www.evenes.kommune.no/startsiden/nyhetsarkiv/5722-oppdatert-informasjon-pr-13-03.html

Hjemmekarantene

13.3.20 kl. 10.00   Hjemmekarantene er aktuelt for de som ikke har symptomer på covid-19, men har hatt nær kontakt med et bekreftet tilfelle eller har vært i land utenfor Norden siste 14 dager. Hjemmekarantene gjelder også for husstandsmedlemmer.  Les mer her

Klar beskjed til næringslivet

13.03.20 - kl. 07.30  Evenes kommune understreker at de turistene som reisebyråene eller overnattingsstedene ikke klarer å få avbestilt og snudd før de kommer hit, er overnattingsstedets hele og fulle ansvar de neste fjorten dagene. Les mer her.

12.3.20 - Korona-viruset sprer seg nå raskt,

og det er viktigere enn noen gang at alle bidrar til å bremse spredningen. Fortsett å vaske hender, vis hensyn når du hoster og hold avstand til andre. Nå kommer det nye tiltak. Følg myndighetenes anbefalinger her.

Evenes kommune vil i løpet av kvelden komme tilbake med mer detaljert informasjon vedrørende situasjonen. Følg www.evenes.kommune.no for oppdatert informasjon.

12.3.20  Helsedirektoratet har i dag etter smittevernloven § 4-1 andre ledd vedtatt stenging av barnehager, barneskoler, ungdomsskoler, videregående skoler, universitet, høyskoler og andre utdanningsinstitusjoner. 

Helsedirektoratet fatter videre med hjemmel i smittevernloven § 4-1 andre ledd vedtak om forbud mot/stenging av:

  • Kulturarrangementer
  • Idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet både innendørs og utendørs
  • Alle virksomheter i serveringsbransjen med unntak av serveringssteder der det foregår servering av mat, det vil si kantiner og spisesteder som kan legge til rette for at besøkende kan holde minst 1 meters avstand.Servering av mat skal ikke skje som buffet. Serveringsbransjen omfatter restaurant, bar, pub og uteliv.
  • Treningssentre
  • Virksomheter som tilbyr frisørtjenester, hudpleie, massasje og kroppspleie, tatovering, hulltaking(piercing) og liknende
  • Svømmehaller, badeland og liknende

ETS-kulturskolen

12.3.20 Etter en helhetlig vurdering iverksettes midlertidig stopp i undervisningen på ETS-kulturskole av hensyn til elever, foresatte og lærere.  ETS-kulturskole i samarbeid med Evenes kommune observerer status fortløpende. 

Video med vår ordfører

12.3.20 - Ledelsen av Evenes kommune er intakt og fungerer – selv om det er folk både på hjemmekontor og i karantene.  Kriseledelse ble etablert torsdag klokka 16 og hadde også møte i dag fredag klokka 12.   I lenken er det formidlet de viktigste beslutningene foreløpig. Besøksforbud på Evenes omsorgssenter og i omsorgsboliger er et av flere viktige tiltak for å skjerme de mest utsatte. Mer her.

Besøksbegrensning ved omsorgssenteret

Vi har innført besøksbegrensning ved sykehjem og omsorgsboliger for å redusere smittefare for en utsatt gruppe. Dessverre har vi også vært nødt til å utsette alle eksterne arrangement ved omsorgssenteret.

Aktuelle dokumenter

 Her er en samling med aktuelle  folder dokumenter og plakater for oppheng. 

Informasjonsfilm om håndvask mot virussmitte

01.03.20 God håndvask er ifølge Folkehelseinstituttet, noe av det viktigste du kan gjøre for å unngå å bli smittet av influensavirus og korona-viruset. Her er en video hvor gode tips gis. 

.

Andre råd og informasjon til befolkningen:

 

 

Generell informasjon om koronavirus på flere språk

Her finner du generell informasjon om koronavirus på engelsk, arabisk, farsi, fransk, italiensk, litauisk, norsk, polsk, rumensk, russisk, somali, samisk (nordsamisk), spansk, tigrinja, tyrkisk, urdu og vietnamesisk.  Siden vil oppdateres med flere språk i løpet av kort tid.  Her finner du også en pdf med en kort tekst om å holde seg oppdatert som inneholder oversettelser på 24 språk. Mer her.

General information about coronavirus in multiple languages

Here you will find general information about coronavirus in English, Arabic, Farsi, French, Italian, Lithuanian, Norwegian, Polish, Romanian, Russian, Somali, Sami (Northern Sami), Spanish, Tigrinya, Turkish, Urdu and Vietnamese. More

INFORMATION IN ENGLISH: 

Coronavirus disease - advice and information (fhi.no)

Travel advice

This travel advice is intended to reduce the risk of Norwegians being infected abroad and of infected persons coming to Norway.  Please see the Institute of Public Health’s travel advice related to the coronavirus: https://www.fhi.no/en/op/novel-coronavirus-facts-advice/facts-and-general-advice/travel-advice-2019cov/. The purpose is to reduce the risk of Norwegians becoming infected and carrying the virus home to Norway.