Nå kan du forhåndsstemme

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Valg 2019

valglogo gull bokmaalEvenes kommune har lagt til rette for stemmegivning i en periode som strekker seg fra 1. juli til valgdagen 9. september. Forhåndsstemming startet mandag 12. august fra rådhuset.

Du kan avgi forhåndsstemme i alle godkjente forhåndsstemmelokaler i hele landet. Hvis du på grunn av sykdom, uførhet eller lignende er forhindret i å avgi stemme i et valglokale må du søke om ambulerende stemmegivning. Da kan du få mulighet for å avgi stemme der du bor. Nå kan du forhåndsstemme – husk legitimasjon!

På valgdagen

På valgdagen mandag 9. september er valglokalene åpne fra kl. 12 på Tårstad og Evenesmark til kl. 18, Liland og i Bogen til kl. 19.

Før valgdagen

Hvis du vil stemme før valgdagen har du flere muligheter. Du kan tidligstemme på Rådhuset fra mandag 1.juli til og med fredag 9. august mellom klokken 09.00-14.00. Du kan avtale tidspunkt på forhånd.

Mandag 12. august starter forhåndsstemmingen. Du kan forhåndsstemme på Rådhuset fra klokken 09.00-14.00.  Torsdag 29. august og 05. september er det utvidet åpningstid fram til 18.00 og lørdag 24. august er det åpent fra kl. 8.45 til kl. 14.15.

Det arrangeres også forhåndsstemming på Evenes Omsorgssenter 4. september. Hvis du befinner deg på en annen kant av landet gjør vi oppmerksom på at forhåndsstemme kan avgis i alle godkjente forhåndsstemmelokaler, i hele landet.

For å avtale tidligstemming, send e-post til vår valgansvarlig  eller ta kontakt på telefon 90769796 innen 1. august 2019.

Stemme hjemme

Velgere som på grunn av sykdom eller uførhet ikke kan avgi stemme der det avholdes mottak av forhåndsstemmer kan søke om å avgi stemme hjemme (ambulerende stemmegivning). Du kan søke om ambulerende stemmegivning inntil tirsdag 3. september kl. 14.00.

Søknad om ambulerende stemmegivning sendes som e-post til vår valgansvarlig  eller ta kontakt på telefon 90769796 innen 1. august 2019.

Her kan du lese alle detaljer om årets kommunevalg

..

Valgbanner stor