Korona: Barnehagene

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Evenes kommune

Mandag 20.04. åpner barnehagene i Evenes igjen etter å ha vært stengt siden 13.03.

Det er med stor glede at vi kan ønske barna HJERTELIG VELKOMMEN tilbake til oss ! Vi gleder oss masse og er klare for å ta imot dere og deres små med åpne armer.
Åpningstidene er som tidligere.

Barnehagene har den siste uka jobbet målrettet og strukturert for å fylle alle krav i veiledningen fra Utdanningsdirektoratet, slik at vi kan gi et trygt og forutsigbart tilbud for alle, både barn, foresatte og de ansatte. Ansatte i barnehagen har fått opplæring i smittevernrutiner fra Helse- og omsorgsavdelingen.

Fra barnehagens side har vi gjort det som kan gjøres for at det skal være trygt å sende barna i barnehagen. Det er imidlertid veldig viktig at barn ikke kommer i barnehagen hvis barnet har symptomer på sykdom.

Noen lokale tilpasninger er gjort, blant annet at lunsj og frukt må medbringes og at levering og henting av barna gjøres ute.

Nærmere informasjon kommer fra din barnehage.

Vedlagt er også informasjon fra FHI og Utdanningsdirektoratet til barnehageforeldre.

Med vennlig hilsen Tove, Linda og resten av personalet i Bogen og Liland barnehage!

Smittevernet blir ivaretatt med 3 hovedtiltak:

1. Barn og foreldre, samt ansatte som er syk skal ikke møte i barnehagen – og være hjemme helt til du har vært symptomfri i 1 dag.

2. Det innføres gode rutiner for hygiene som håndvask og renhold.

3. Det blir innført nye rutiner for blant annet levering, henting, utetid og kontakt mellom barna.

Det er ikke alltid enkelt å holde barn fra hverandre, men barn kan være tettere på hverandre fordi de er i liten grad smittebærere. Vi forstår at flere foreldre er bekymret for å sende barnet sitt i barnehagen, så ta den tiden du trenger for å føle deg trygg.

Gjerne ta kontakt med din barnehage om du lurer på noe. Husk at det florerer av informasjon i media og sosiale medier, og det kan av og til være vanskelig å vite hva som er sant.

Bruk pålitelige kilder som

Skøytedag