Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Om Evenes

til oss

Det er ca.  1.400 av oss Evenesværinger, helt nord i Nordland mot grensen til Troms. Her bor og trives vi - Midt i Opplevelsen - som er slagordet vårt.

Vi bor midt mellom byene Narvik og Harstad, så landlig som hver av oss ønsker med kort vei til byenes tilbud. Vi bor midt i opplevelsen, i tillegg til omkringliggende tilbud har vi også spennende opplevelser i Evenes.

Vi har et allsidig næringsliv, og svært lav arbeidsledighet. Dette betyr at arbeidsmulighetene er gode for oss som bor her og de som flytter hit.

Selv om vi trives og har det bra, har vi plass til flere. Vi tar godt imot våre gjester, så godt at de som velger å bygge får svært rimelig tomt.

Du finner mer informasjon om Evenes her på hjemmesiden (se meny til høyre), trenger du mer info: Ta kontakt eller stikk innom for en kopp kaffe.

Mer om Evenes

Skrevet av Steinar Sørensen . i kategorien Om Evenes

LilandEvenes kommune med våre vel 1400 innbyggere ligger på nordsiden av Ofotfjorden helt nord i Nordland fylke på grensa til Troms.

Kommunen ligger i en av de mest folkerike områdene i Nord-Norge ca seks mil fra både Harstad og Narvik. Kommunen er på 257 kvadratkilometer (eksklusiv sjøareal) og består av jord- og skogområder, lange strandlinjer og fjellområder. Landskapet er hovedsakelig lavt (70 prosent er under 300 moh), men nord og øst for Bogen finnes større fjellområder med topper over 1.000 moh (Lilletind og Niingen). 

Flere plasser i kommunen har sterke, lange og levende historiske røtter, først og fremst i området rundt Evenes kirke og rundt handelsstedet Liland. I begynnelsen av forrige århundre ble det drevet jernmalmgruver i Bogen, og dagbruddene er godt synlige i terrenget ovenfor tettstedet. 

 

Bogen i OfotenAdministrasjonssenteret Bogen (bildet) har rundt 450 innbyggere. Evenes kommune er den største arbeidsgiveren i kommunen. I tillegg er det en del jord- og skogbruk, samt jernstøperi og trevareindustri i Bogen. Stamflyplassen Harstad/Narvik Lufthavn, Evenes ligger i kommunen med gode forbindelser til resten av landet og verden. 
E-10 (Kong Olavs vei) går gjennom hele kommunen. Fra Narvik er det forbindelse med tog til Europa. Hurtigruta og annen sjøverts transport går fra Harstad.

Kommunen legger forholdene til rette for nyetableringer og ønsker disse velkommen. Næringsområder er etablert i nær tilknytning til Harstad/Narvik Lufthavn og i Bogen.

Det finnes rimelige tomter i boligfelt både i Bogen, Evenesmark og på Liland.


Kommunen har et utstrakt samarbeide med nabokommunene Tjeldsund og Skånland, i det såkalte ETS-samarbeidet.

Hjulet i kommunevåpenet symboliserer Evenes som kommunikasjonsknutepunkt både fra langt tilbake i tida og i dagens virkelighet.

I forbindelse med Friluftslivets År 2015 ble Evenes kåret til 3. beste friluftslivskommune i Norge. Mer om Evenes som friluftslivskommune finner du her.