webinar

20. mai kl. 12-14

This image for Image Layouts addon
  • Kl. 10.00  Åpning ved Terje Bartholsen, ordfører i Evenes kommune
  • Kl. 10.10  Status i forvaltningen ved Jan Håvard Nymo, leder Viltfaglig utvalg, Evenes kommune
  • Kl. 10.20  Hjorteviltpåkjørsler: Årsaksforhold, lokalisering, risiko og datakvalitet, Inger Maren Rivrud, forsker, Norsk Institutt for Naturforskning (NINA)
  • Kl. 10.35  Forsøk og erfaringer, Henrik Wildenschild, rådgiver, Statens Vegvesen
  • Kl. 10.55 Pause
  • Kl. 11.05  Tiltak mot viltulykkerAlena Katharina Høye, TØI

• Kl. 11.30  Muligheter for teknologiske tiltak ? - leder Jørn Eldby, BA-senter Nord,UiT Norges Arktiske Universitet
  • Kl. 11.50 Spørsmål og svar
  • Kl. 12.10  Avslutning ved Sisilja Viksund, leder i Evenes kommunes trafikksikkerhetsutvalg

(Vi tar forbehold om endringer i programmet.)

This image for Image Layouts addon
Trafikksikker kommunesom den første nord for Dovre

Vårt mål er å få redusert antall trafikkulykker generelt og 0-visjonen er også vårt mål.  Vi har E10 gjennom vår kommune og det er her det store antall påkjørsler av elg skjer.  Vi ønsker å bidra til å redusere det store antall påkjørsler og vi har på dette webinaret fokus på hvilke tiltak har best effekt og hvilke nye tiltak kan prøves.

Nye prosjekt for å prøve gode løsninger er noe som vurderes.

Innspill til vårt arbeid

Fagpersoner

I tillegg til egne erfaringer fra vår viltfaglige utvalg, deltar de beste fagpersoner og deler sine erfaringer og forslag til tiltak.

Elgkrasj koster en kvart milliard kroner i året i Norge.  Dette i tillegg til i få tilfeller død, de mange skadde personer og skrekkopplevelser mange har.

elgpaakjorsler

De siste ti årene er det kjørt på mer enn 150 elger – bare i Evenes. Kartet viser tall og sted for påkjørsler de siste ti årene. Vi ser hvor det smeller oftest. Stort sett alt skjer på E-10.De siste ti årene er det kjørt på mer enn 150 elger – bare i Evenes. Kartet viser tall og sted for påkjørsler de siste ti årene. Vi ser hvor det smeller oftest. Stort sett alt skjer på E-10.I tillegg er det  utallige historier om nesten-påkjørsler som ikke finnes i noen statistikk. Det er mange som kjører med en følelse av utrygghet når det nå begynner å bli mørkt om kveldene. Det finnes ingen kjapp løsning på dette, det er behov for mange tiltak. Men det kan fortsatt gjøres mye. Og vi må gjøre hva vi kan for å gjøre det trygt etter veiene. Vi er – og vi skal være – trafikksikker kommune.

Det er startet et arbeid der i fellesskap ser hvordan vi kan løfte dette problemet høyere på dagsordenen  – Sisilja Viksund som leder trafikksikkerhetsutvalget, Jan Håvar Nymo som leder viltfaglig utvalg og ordfører Terje Bartholsen.

- Så må vi få både vegvesenet og flere til om bord for å få noe til å skje.  Tilbakemeldinger fra publikum, Viltnemda og ettersøksringen vil også kunne gi viktige bidrag i evalueringsarbeidet, sier ordfører Terje Bartholsen.

Registrering

Send epost
for å få tilsendt lenke til webinaret

Terje Bartholsen
Terje BartholsenOrdfører

Webinar-vert:

Per-Kaare Holdal,  sekretær i Evenes kommunes trafikksikkerhetsutvalg og ansatt i administrasjonsavdelingen i Evenes kommune.

Webinaret blir arrangert på Teams og detaljert informasjon vil bli distribuert etter påmelding.