Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg
Image

Takk for året som har gått. Sammen har vi kommet oss igjennom og kan feire jul igjen.

Vi har vært heldige i Evenes i dette spesielle året. Og vi er heldige.

Vi har blant de få kommunene i Norge som fortsatt ikke har hatt bekreftet smitte blant egne innbyggere. Et par tilfeller hos personer på besøk, på jobb i området har det vært. Men ingen smitte blant egne innbyggere.

Det er nesten et mirakel, med tanke på den aktiviteten og den gjennomgangstrafikken vi har hos oss, både langs vei og på flyplass og flystasjonsområdet

Det er litt flaks. Men ikke bare. Det er også godt arbeid fra så mange.

Jeg vil gjerne takke alle som har bidratt til at vi har kunnet leve bra her hos oss gjennom pandemien. Både de store aktørene naturligvis - men takk også til alle de små. Jeg har lyst til å trekke frem et par ting spesielt. Hvordan Bunnpris i Bogen og Joker på Liland snudde seg på femøringen og leverte varer til folk i karantene da det smalt i mars. Fantastisk! Også hvordan så mange av våre innbyggere meldte seg til frivilling innsats hvis det bli behov da alarmen gikk i mars. Helt fantastisk det også

De ansatte i kommunen fortjener en spesiell takk. Selve frontlinja – de også: De har holdt skolen i drift og barnehagene åpne, lagt til rette for besøk på omsorgssenteret og driftet hjemmetjenesten, tekniske anlegg – og holdt reint overalt – uten at pandemien har slått til hos oss.

Takk til hver eneste en. Det har vært jobbet mye og hardt. Vi vet det. Vi ser det. Og vær helt sikker på det blir satt stor pris på.

Nå planlegger vi for å starte vaksinering rett over nyttår. Vi gleder oss til det. Vi er heldige i Evenes.

For vi er en av svært få kommuner som kan regne med vekst i innbyggertallet i årene som kommer. Det er vi også helt avhengig av.

I løpet av 2021 fullføres skolen og flerbrukshallen – og vi må få se gravemaskiner grave ut boligtomter. Det er ikke så nøye hvor i kommunen det er – bare det er nye boliger. Det gleder jeg meg til. Vi er heldige som kan se fremtiden ganske lyst i møte.

Vi tror vi snart ser enden på den verste pandemien. Men jobben er ikke gjort. Det blir ei annerledes jul. Slik hele 2020 har vært et spesielt år. Men vi har samtidig sett hva vi kan få til sammen. Det er bra!

Jeg vil sende de beste ønsker for jula til alle sammen – og for et 2021 med mer normale tilstander. Ta vare på dokker sjøl og hverandre! God jul!

Image