God sommer !

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

ordforer terje
I Evenes går vi inn i sommerferien med mange positive nyheter. Det lyses ut nye jobber i Evenes på løpende bånd. Mens jeg skriver dette er det 17 ledige jobber i Evenes på Finn.no

Offensive aktører engasjerer seg tungt for å utvikle næringsområdet på Evenes videre. Helst raskt. Dagens nyhet.   Men flere er utålmodige etter å komme i gang.  Forsvarsbyggs jakt på tjenesteboliger hos oss har gitt god respons og alle parter er optimistiske til at det blir boligbygging. Helst raskt det også. Fordi oppbemanningen på flystasjonen pågår for fullt. Da trenges det boliger. Men enda viktigere for oss som bor i Evenes er det at dette bør bli starten på mye mer boligbygging i hele kommunen. Bygging av privatboliger til noen av de mange hundre nye folkene som skal jobbe i Evenes – og deres familier. Som vi ønsker skal bo her.

Det jobber vi for hver eneste dag. Det er ganske enkelt: Nye innbyggere må til for å opprettholde gode tjenester til alle innbyggere.

Vi har plass til hundre nye elever på nyskolen når den åpner til høsten. Det er bare å komme!

Vi har ikke bare full barnehagedekning, vi har ledig plass i begge barnehagene. Det er bare å komme!

Vi tilbyr til og med gratis barnehage og SFO til de minste av våre nye innbyggere. I hvert fall i et halvt år. Det er bare å komme!

Reglementet for Evenespakken er nå vedtatt i kommunestyret.  -  små og store tilflyttere er hjertelig velkommen – og i tillegg med «god-nabo-garanti» !

Fylkeskommunen spiller også på lag med Evenes. Båtruta til Kjeldebotn er reddet – stor takk også til Evenes Buss

Fylkeskommunen bruker også mye penger på fylkesveien fra Stordalen til E10. Arbeidet pågår gjennom sommeren og ender med en slitesterk vei med ny asfalt på hele strekningen – etter planen er det ferdig i august.

Vi må bare oppfordre til litt tålmodighet mens arbeidet pågår så blir det bra til slutt, og det har ikke kostet kommunen en eneste krone.

Etter en spesiell vinter er det ekstra bra det er tid for en pust i bakken nå. Koronakrisen har røynet på – også hos oss– selv om vi ikke har hatt noen bekreftet smittet, og svært lite smitte i hele Nord-Norge. Jeg vil berømme helsepersonellet som har stått i front, på vårt medisinske senter, på omsorgssenteret, helsesykepleier osv osv. Men også alle de andre: i skoler og barnehager, i butikker, hos frisører, på flyplassen og alle andre som har fått mange ekstraoppgaver og løst dem med glans. Det er blitt en selvfølge å sprite seg. Vi ser bare i Sverige at det kunne vært helt annerledes også hos oss. For ikke å snakke om det som skjer i USA.

Men selv om vi er spart for smitte og sykdomsutbrudd  er krisen fortsatt her. Vi må holde avstand, vaske og sprite, selv om vi blir lei !

I det vi starter på ferietiden er det en viss bekymring for at det kommer litt mange svensker over grensen. Det er viktig å huske at svært mange svensker er her med god grunn, for eksempel fordi de jobber her og har jobbet her lenge. Så selv om de kjører en svenskregistrert bil bør de ikke blir uglesett.

Vi skal være varsomme, men samtidig opptre ordentlig og ryddig. Etter 15. juli kommer det trolig enda flere turister når det åpnes for flere land. Det er bra at livet vender tilbake til en slags normal. Det er bra det blir litt liv i reiselivsnæringen. Vi må uansett fortsette å holde avstand, vaske og sprite oss.  Og så håper vi på en vaksine snart.

Ta gjerne kontakt om det er noe du vil ta opp. Alle gode innspill er velkomne – når som helst. Bare ring.

God sommer til alle!

Terje Bartholsen