Trafikksikkerhetsdag 2020

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

trafikksikkerhet

Evenes kommune inviterer til Trafikksikkerhetsdag 2020 den

22. august kl. 11-14.  Dette er en lørdag, slik at hele familien kan delta, både unge og voksne.  Trafikksikker kommune stempel 400x400

Deltakelsen er lagt opp slik at dere ved påmelding får tilsendt spørsmål som skal besvares og tas med denne lørdagen.  Hele familien kan dermed delta i besvarelsen.  På selve dagen er det de som ønsker å delta i en ferdighetskonkurranse på rådhusplassen og den besvarelsen som avgjør om du/dere er med i trekningen av hovedpremien som er en sykkel.  Sykkelen vil bli utstilt foran rådhuset i løpet av sommeren.

God sykkelopplæring gir barn og voksne bedre kontroll på sykkelen, og det styrker motorikk og balanse.  Skal du delta i konkurransen i sykkelferdighet har du mulighet å øve mye før du kommer.  Å lære og sykle skal skje på et bilfritt område, og det handler om mye mer enn å lære å holde balansen.  Konkurransen går ut på følgende:

1. Det blir merket opp en enkel bane hvor dere skal testes i ren sykkelteknikk.
  2. Sykle rett frem: Det blir oppmerket to linjer med ca. en halv meters mellomrom. Dere skal sykle så sakte som mulig og holde balansen mellom linjene. Dette er en test på balanse.
  3. Bremse: Dere skal sykle rett fram og bremse uten å miste kontrollen over sykkelen. Tren på å bremse opp foran en linje ved å bruke begge bremsene og å bremse jevnt. Prøv med ulike hastigheter.
  4. Balanse: Dere skal sykle slalåm mellom klosser uten å berøre dem. Denne øvelsen er fin for å lære å svinge unna hindringer og for balansetrening.
  5. Spørsmålsskjemaet fylles ut i forkant og bringes med og er også grunnlag for å delta i trekningen av 1. permie.
  6. Alle vil få deltakerpremie som er en trafikksikkerhetseffekt.
  7. Trekning og premieutdeling av sykkelen skjer kl. 14.  Er vinneren av de som har forlatt området vil du/dere bli kontaktet.

Gode tips kan leses her.

På grunn av korona vil du/dere får tildelt fast tid for oppmøte mellom kl. 11 og 14 og det er viktig at dere møter opp til avtalt tid.  Vi skal unngå større samlinger av folk og vi oppfordrer til å holde sosial avstand.

Førstepremie:

sykkel premie

Deltakerpremier:

hjelm     forstehjelp

Påmelding innen 12. august kl. 15 her.

sykkelplakat