STOR snøskredfare

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

snyskredVarsel om STOR snøskredfare for Nordland

Det ventes onsdag STOR snøskredfare - faregrad 4 - i Nordland (region Lofoten og Vesterålen, Ofoten, Salten, Svartisen, Helgeland)

Fra Snøskredvarslingen, NVE

Se www.varsom.no/snoskred for mer informasjon og oppdateringer.

Ved alvorlige hendelser som flom, skred eller andre beredskapssituasjoner kan NVEs beredskapstelefon kontaktes på 22 95 93 60 / 909 92 231.

Økt risiko

I påsken trekkes mange mot ulike uteaktiviteter hvor risikoen for skade blir noe høyere enn det vanlige vinteraktiviteter innebærer.

- Redningsledelsen er ikke imot sport som utfordrer mer enn gjennomsnittet, men det er viktig at vi ikke overbelaster helsevesenet med skader som disse aktivitetene øker muligheten for. Derfor ber vi deg huske på at du ikke må dra til steder hvor du utsetter deg selv eller andre for skade, understreker politimester Heidi Kløkstad.

Både hun og fylkesmann Tom Cato Karlsen ber derfor folk gjøre nødvendige forberedelser og ha i bakhodet at påsken 2020 ikke skal være året hvor vi utfordrer naturen, setter oss selv i unødvendig fare, eller havner i karantene ved retur.