Tiltakene videreføres

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Evenes kommune

korona evenes bannerTiltakene som ble vedtatt til 26. mars videreføres til 13. april.  Disse tiltak er:

• Hold avstand: Når man er ute, bør man ikke være mer enn fem sammen i gruppe og folk bør holde minst to meters avstand når man er innendørs
  • Stenging av barnehager og skoler: Tiltaket videreføres, men justeringer vurderes.
  • Stenging av virksomheter dersom de ikke kan følge myndighetens pålegg om smittevern (fysioterapeuter/manuellterapeuter, kiropraktorer, optikere, fotterapeuter, logopeder, psykologer, komplementær og alternativ medisin, alternativ behandling, andre virksomheter utenfor spesialisthelsetjenesten): Tiltaket videreføres, men det bør legges til rette for drift ved nærmere bestemte unntak via digital kommunikasjon, der det er mulig.
  • Stenging av arrangementer, treningssentre, svømmehaller, frisører, hudpleie osv.: Tiltaket videreføres.
  • Helsepersonell som jobber med pasientbehandling forbys å reise til utlandet: Tiltaket videreføres til april 2020.
  • Personer som ankommer Norge skal oppholde seg i karantene i 14 dager: Tiltaket videreføres.
  • Personer som har hatt nærkontakt med smittede skal være i karantene i 14 dager etter kontakten: Tiltaket videreføres, eventuelt med økt testing som vil gi en bedre oversikt over hvem som er smittet av dem som sitter i karantene.
  • Personer som er mistenkt smittet eller bekreftet smittet skal oppholde seg i isolering: Tiltaket videreføres.
  • Alle helseinstitusjoner skal innføre adgangskontroll og alminnelig besøksstans: Tiltaket videreføres.
  • Evenes kommune har også krav om karantene fra spesielle områder i Norge gjeldene inntil videreLes mer her.

Samlet informasjon:

Infobanner Korona 1