Krisehåndtering i Evenes

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

Ledelsen av Evenes kommune er intakt og fungerer – selv om det er folk både på hjemmekontor og i karantene.

Kriseledelse ble etablert torsdag klokka 16 og hadde også møte i dag fredag klokka 12.

I lenken er det formidlet de viktigste beslutningene foreløpig. Besøksforbud på Evenes omsorgssenter og i omsorgsboliger er et av flere viktige tiltak for å skjerme de mest utsatte.

Skolen og våre to barnehager er stengt. Men vi opprettholder et tilbud til barn med foresatte i det som det statlige beredskapsutvalget definerer som samfunnskritiske funksjoner. Hos oss gjelder det flest innen helsevesen og transport. De foresatte det gjelder er kontaktet.

Vi kan for eksempel ikke risikere å miste bemanning på legesenter eller i hjemmesykepleie på grunn av stengt barnehage. Busser og fly skal fortsatt gå som normalt. Politi og forsvar skal fungere.

Tiltakene som regjeringen kom med i går har kommunens fulle støtte.

Som ordfører og leder for krisestaben vil jeg gi honnør til alle ansatte som gjør hva de kan for å løse oppgavene i denne situasjonen. Og til alle innbyggere som bidrar til at vi håndterer denne krisen sammen. Kriser må håndteres i fellesskap.

Jeg oppfordrer så sterkt jeg kan alle til å følge nøye med på råd og anvisninger fra både kommunen og andre myndigheter. Unngå hamstring. Kontakt kommunen om det er spørsmål. Helst på telefon eller epost. Og del gjerne denne informasjonen.

Terje Bartholsen
Ordfører og leder for krisestaben

Tags: Korona