Uttalelse hurtigbåtruta

Skrevet av Unn Kristin Laberg . i kategorien Nyheter

hurtigbåt kjeldebotn ragnarRU

Igår 23. januar vedtok Formannskapene i Evenes og Narvik en felles uttalelse om hurtigbåtruta.

"Formannskapene i Evenes og Narvik er sterkt bekymret for usikkerheten som er skapt for båtruta Kjeldebotn – Evenes. Dette er en svært viktig forbindelse for reisende fra den sørlige delen av nye Narvik kommune til Harstad/Narvik lufthavn, Evenes. Båten har om lag 11 500 passasjerer årlig, mange reiser regelmessig i jobbsammenheng. En videre drift av båtruten er avhengig av en fungerende tilbringertjeneste til og fra kai i Evenes. Passasjertallet på bussen har vært om lag 6 000 / år, og er ikke lønnsomt med dagens billettpriser.

Det er svært viktig at denne forbindelsen opprettholdes. Vi ber om at Nordland fylkeskommune umiddelbart går i dialog med transportører for å unngå en midlertidig stans i tilbudet, og at det snarest søkes en samlet og permanent løsning som omfatter både båtruta og tilbringertjenesten på permanent basis."

Saken er også omtalt i papir og nettutgave av  Fremover.

Foto: Ragnar Bøifot