Hva kan rådhusplenen brukes til?

Radhusplen 72

Vi tar i mot gode ideer til annen bruk av arealet utenfor rådhuset.

Det arbeides for tiden med prosjektet "Stedsutvikling Bogen", vi ønsker bl.a. å legge til rette for flere aktiviteter og møteplasser i Bogen sentrum. Et område som åpenbart kan brukes til dette er den store plenen utenfor rådhuset, se bilde over.

Kan plenen benyttes til sykkeltrial, skateboard, lekeapparater, grillplass, gapahuk, infotavler, bord og benker, golf?? Ja sikkert, og like sikkert mange andre aktiviteter som innbyggerne måtte ønske. Vi ber med dette om forslag til annen bruk av plenen enn i dag.

Under finner du et skjema hvor du kan legge inn dine forslag. Vi legger fortløpende ut mottatte forslag for å øke idetilfanget og legge til rette for en smule diskusjon. Dette vil komme nederst under denne artikkelen. Sist mottatt forslag legges øverst, så ta deg gjerne bryet med å lese alle. Vi legger ikke ut hvem som har foreslått hva, men ideen. Enn så lenge setter vi ikke frist for å melde ideer, frist vil komme.

Vi ønsker også å invitere til idemøte(r) før det tas stilling annen bruk av plenen. Kanskje er det en god ide med felles møte med ungdomsklubben og pensjonistforeningen?

Ny E10 vil før eller senere komme på dette området, så det vi gjør bør ikke være permanent. Eksemplene vi har nevnt regner vi ikke som permanente tiltak. Annen bruk av plenen enn dagens vil kreve politisk behandling.

Skjema for å melde ditt forslag:

Mottatte forslag:

12.10.2017:
Jeg foreslår at plenen blir brukt til en folkehelsepark hvor inbyggere kan trene utendørs, det vil være med å styrke folkehelsa i kommunen.
En folkehelsepark med aktivitetstilbud for alle, uansett alder og fysikk!
Viser til tilsvarende helsepark i f. Eks Sørreisa kommune
- støtmatter
- turnutstyr
- styrketreningsapparat for voksne
- Bane for ballaktiviteter
- skøytebane
Støtte kan søkes Nordland fylkeskommune og friluftsrådet
12.10.2017
Folkehelsepark
Leke og styrketreningsapparater for både barn og voksne.
Invitere gartneri eller hagesenter til å etablere utsalg i sommerhalvåret

22.9.2017:
Området kan brukes til å sette opp store lekeapparater og noen benker, slik at småbarnsforeldre har et møtepunkt sammen med barna som er for små til å være med på, eller som ikke ønsker å være med på organiserte aktiviteter. Et område for frilek, barn møter barn og det utvikles vennskap. Foreldre/foresatte møtes og slår av en prat mens barna leker.

21.9.2017:
Hei. I Røyrhollagarasjen står der 2 stk renoverte bremsebanevogner fra gruvedrifta. Disse burde vært utstilt en eller annen plass i Bogen. Gjerne stilt opp slik de var i bruk.

21.9.2017:
En skate bane og en plass å trikse med sykkel , tror jeg hadde blitt veldig populært blandt ungene?Så dette hadde hvert kjempe artig for både barn og ungdom?

21.9.2017:
Lekeplass for våre barn samt at Sjeltersjåen fra Bogen Skole bør flyttes hit.

Tags: Stedsutvikling