Arkitektkonkurransen avgjort

Solkroken

Jury for arkitektkonkurransen har avsluttet sitt arbeid, vinnerne av konkurransen er 1: Solkroken (bilde over) og 2: Fugleredet

Juryen har slik konklusjon i rapporten:

Juryen har enstemmig konkludert med at vinnere av Plan- og designkonkurransen for Liland skole er «Solkroken» og «Fugleredet» rangert som følger:
1. «Solkroken»
2. «Fugleredet»
Juryen vil bemerke at «Solkroken» har det klart beste hovedgrepet for videreføring til det skoleanlegget Evenes kommune er best tjent med samlet sett. Juryen anbefaler videreutvikling av prosjektet i henhold til juryens vurdering.

Her er juryens samlede rapport:  pdf Juryens rapport samlet (536 KB)
Juryen har også gitt en mer utførlig individuell vurdering av forslagene, den er her:  pdf Juryens rapport individuelle løsninger (2.74 MB)

Vinnerbidragene er levert av:
Solkroken -  MDH Arkitekter AS og Masu Planning arkitektfirma og
Fugleredet - PUSHAK Arkitekter AS.

Juryen består av:

• Ordfører, Svein Erik Kristiansen, Evenes kommune
  • Lokalpolitiker, Terje Bartholsen, Evenes kommune
  • Rektor, Kjersti Markusson, Evenes kommune
  • Lærer, Guro Øseth, Evenes kommune
  • Sivilarkitekt MNAL, Ibrahim Elhayawan, Various Architects
  • Sivilarkitekt MNAL, Astrid Reikvam, Arkitektformidling

Jury arkitekt
Juryen med vinnerutkastet.

Solkroken er vurdert som det beste alternativet, og firma bak dette forslaget vil bli valgt dersom de videre forhandlinger om oppdraget går i orden.

Her er hefte og plansjert levert av MDH arkitekter SA og Masu Planning:
Solkroken HEFTE A3
Solkroken plansjer

Fugleredet
Fugleredet kom på 2. plass.

>> Les mer her om alle forslagene.

Videre prosess
Kommunestyret vil ventelig ta stilling til lokalisering av skole i sitt neste møte som er 20. juni 2017. Uansett valg av skolested, vil det være rom for å drøfte tilpasninger av vinnerutkastet. Dersom Bogen velges som skolested, vil en opprettholde kvaliteter ved vinnerutkast og tilpasse disse til tomten i Bogen.