Bolig i Evenes?

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

hus

Evenes kommune opplever for tiden trivelig pågang av personer som ønsker å leie, kjøpe eller bygge boliger. Våre politikere har derfor lagt til rette for at interesserte kan få slå seg ned i kommunen vår og  Evenes kommunestyre vedtok i går følgende:

1) Det utlyses ut konkurranse til private aktører for bygging av 10 utleieboliger, 6 i Bogen og 4 på Liland. Konkurransegrunnlag med detaljert beskrivelse av hvilke boligtype kommunen har behov for utarbeides. Kravspesifikasjonen stiller krav til boligene, samt til leverandørens oppfølging av bomiljøet. I tillegg utlyses det krav om 5 boliger for salg eller utleie i det åpne markedet med tilbud om tilvisningsavtale.

Påbegynte boliger innen 31.12.18 tilbys til gratis kommunal tomt.

2) Ved bygging av boliger i boligområder på Liland, Evenesmark og Bogen som er påbegynt før 31.12.18, overføres tomten vederlagsfritt til utbygger. Forøvrig gjelder vilkår som er beskrevet i rådmannens saksframlegg.

Dette er altså et tilbud som gjelder både entreprenører og privatpersoner.  Anbudet til kommunens utleieboliger vil bli utlyst innen kort tid.

Evenes kommune vil legge til rette for entreprenører som vil bygge boliger for den kommende aktiviteten som Forsvaret har vedtatt ved flyplassen i Evenes.  I tillegg vil det bli mange andre aktiviteter i regionen som vil skape etterspørsel etter bolig.

Til private boligkjøpere har Evenes kommune i samarbeid med Husbanken et tilbud om Startlån.  Du søker elektronisk via Husbanken sine sider, men søknaden blir behandlet i Evenes kommune.  Trenger du ytterligere informasjon kan du ta kontakt med oss i kommunen her.

Evenes kommune har regulerte tomter og vi viser til vår informasjon her.