Digitalt samarbeid og velferdsteknologi

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

banner

Tysfjord, Ballangen, Tjeldsund, Skånland, Narvik og Evenes kommuner har tatt initiativet til et prosjekt «Digitalt kommunesamarbeid».  Vi arrangerer for 2. året en konferanse og denne gang med fokus på realisering av prosjektet.  Vi har satt digitalisering generelt og velferdsteknologi spesielt på agendaen den 23. og 24. mars under vinterfestuka i Narvik.  Vi har fokus på endringsevne og endringsvilje for å få mest mulig ut av budsjettene våre.

Svein Erik Kristiansen

Konferansen åpnes av ordfører i Evenes, Svein Erik Kristiansen (foto) og møteleder er rådmann i Evenes, Steinar Sørensen.  Digitalt samarbeid har vært tema for oss nå i over et år og vi er nå kommet til realiseringsfasen. Vi inviterer også andre kommuner med i samarbeidet og vår intensjon er at dessto flere som samarbeider jo større gevinster kan gis til den enkelte kommune.  Målgruppen er politikere, rådmenn og andre offentlige ledere.

Google vet de fleste hva er, men hva har de å tilby kommunene ?  Det er det Cristopher Conradi fra nettopp Google kommer til konferanse og forteller hvordan kommunene kan lykkes med digitaliseringsprosessen.  Digitalisering betyr å endre, forbedre og effektivsere tjenestene til våre innbyggere, samarbeidspartnere og ansatte.

Stein Tømmer fra Telenor skal bidra med hvordan de kan bidra til å levere bedre tjenestene med Smart kommune og Smart innbygger.

På dagsordenen har vi også Stortingsmeldingen Digital agenda og digitalisering i kommunene hvor innleder er Mona Naomi Lintvedt som seniorrådgiver i avdeling for IKT og fornying i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Ikt Midtre Hålogaland - en digital mulighet er det Egil Skaltje skal innlede om.  Han er IKT-ansvarlig i Tysfjord kommune og i tittelen ligger det en erkjennelse at vi små kommuner har mye igjen for å samarbeidet med store kommune, og kanskje store kommuner bør strekke seg og tilby samarbeid til de små kommuner.  Narvik kommune er i så fall på tilbudssiden og det kommer ikt-sjef Per Jakobsen inn på i sitt innlegg om skyløsninger og invitasjon til digitalt samarbeid med Narvik kommune.

Velferdsteknologi står også på dagsordenen og blir viktig i årene som kommer for alle kommunene.   Juni Bratberg Melting som er rådgiver for Nasjonalt velferdsteknologiprogram i Helsedirektoratet skal innlede med om hvordan gjøre riktige valg og skape gevinster med teknologi i omsorgstjenesten.

I tillegg skal Silje Wangberg, professor og assisterende instituttleder i Institutt for helse- og omsorgsfag ved UiT Campus Narvik og berette om borgernes framtidige digitale helsevesen.

Påmeldingsfrist Snarest.

Her kan hele programmet leses. (pdf)

PÅMELDING