Sikker innsending av dokumenter

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

sikker epostMange sender dokument til kommunen via epost. Epost kan være en usikker kanal, og kan i verste fall bli stoppet i spamfilter. Ved å bruke tjeneste eDialog, åpner vi for at du kan sende inn dokument via en sikker kanal

Vi oppfordrer både privatpersoner og bedrifter benytter denne kanalen til å sende dokument trygt inn til oss!

NB: For å bruke denne tjenesten, må du logge på / autentisere deg ved hjelp av ID-porten.

Slik fyller du ut skjemaet

• Velg om du er privatperson/innbygger eller om du representerer en virksomhet.
  • Obligatoriske felt er merket med *
  • I tittelfeltet er det fint om du oppgir saksnummeret ditt hvis du sender oss noe i forbindelse med en sak som allerede pågår, for eksempel 2016/1310.
  • Gi en god beskrivelse av forsendelsen din. Hvis du sender med vedlegg, legges det du skriver i kommentarfeltet inn som vedlegg til forsendelsen din i sak- og arkivsystemet vårt.
  • Når du klikker på Send forsendelse, krypteres brevet ditt og sendes direkte inn i sak- og arkivsystemet.
  • Du får kvittering med referansenummer på e-post.

Du kan fremdeles kontakte oss for enkle spørsmål som ikke skal journalføres i kommunen sitt sak/arkivsystem. Dette gjelder altså uformelle henvendelser direkte til ansatte. Det kan gjøres via >>vårt kontakt-skjema her.

Forsendelse av dokument som ikke er offentlig: Tjenesten er godt tilpasset til å sende inn dokument som ikke er offentlig til oss. Kanalen er kryptert og avsender autentisert. Filene kommer rett inn i kommunen sitt sak/arkivsystem der de blir fordelt til saksbehandler.

Vi gjør oppmerksom på at det foreløpig kun er mulig å sende dokument i pdf-format.

Slik kan du lage et dokument til filformat pdf:
Om du skriver et brev i Word, kan du velge  "Lagre som" og deretter velge filformat pdf.

Det er også mulig å hente gratis skanne-app enten i App Store eller Google Play. Da kan du scanne dokumentet, lagre det og sende det via e-dialog.

Mer informasjon: