Bli med på årets viktigste søndagstur!

Skrevet av Unn Kristin Laberg . i kategorien Nyheter

TVaksjon2016webbanner

TV-aksjonen skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til mennesker rammet av krig og konflikt blant annet i Syria. Bli med som bøssebærer.

Krig og vold skaper enorme lidelser. Mennesker blir drept, og ringvirkningene for lokalbefolkningen er katastrofale. De mangler vann, mat og medisiner, helsetilbudet svekkes, de må flykte fra hjemmene sine og har ingen jobb å gå til. Dette fører igjen til underernæring, helseproblemer, utrygghet og fattigdom. De innsamlede midlene går til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.

Røde Kors er flere steder en av få hjelpeorganisasjoner som slipper til med humanitær hjelp, og har gjennom lokale frivillige tilgang til mennesker i svært sårbare situasjoner. Gjennom TV-aksjonen skal flere mennesker i krig- og konfliktområder få livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat. Behovet er enormt, og hvert bidrag er med på å redde liv.

Ønsker du å være bøssebærer?
Målet er at alle husstander skal få besøk den 23. oktober. Du kan melde deg som bøssebærer www.blimed.no der du også finner utfyllende info om TV-aksjonen.
Når du har registrert deg blir du kontaktet av vår TV-aksjonskomite med informasjon om oppmøtested og hvordan aksjonsdagen organiseres hos oss. Du kan også melde deg på som bøssebærer direkte til ordfører. Han kan fortelle deg mer om hvordan du kan bidra.
Kontakt: Ordfører Svein Erik Kristiansen tlf. 900 44 385 e-mail:
Tidspunktet for bøssebæringen er mellom kl. 16.00-18.00 søndag 23.oktober.

Fakta om TV-aksjonen:
• TV-aksjonen er arrangert hver høst en søndag i oktober siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 23. oktober.
• Siden 1974 har det norske folk samlet inn over syv milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp.
• Flyktningrådet hadde den første aksjonen og samlet inn 125 millioner omregnet i 2013 kroner.
• Fra 1978 ble selve innsamlingen arrangert av hver kommune med ordføreren i spissen. Nå ligger ansvaret hos over
500 kommune- og bydelskomiteer.
• Den aller første gangen NRK stilte seg til rådighet for et veldedig formål var i februar 1946, for aksjonen ”Nasjonalhjelpen for krigens ofre og de falnes etterlatte”.
• Kong Haakon var den gang innsamlingsaksjonens høye beskytter, og aksjonens motto var ”Du må ofre noe-mange ofret alt”.

Innsamlingskonto 8380 08 09005