Ny korttidsavdeling i Evenes

Skrevet av Stine Fedreheim . i kategorien Nyheter

IMG 2497Evenes kommune åpner ny korttidsavdeling 24.oktober.

Avdelingen er lokalisert i nyrenoverte 2.etg på Evenes syke - og bygdeheim, men er organisatorisk plassert under hjemmetjenesten. Korttidsavdelingen har 8 rom med eget oppholdsrom og bad.Avdelingen er beregnet for deg som trenger et korttidsopphold, og skal ikke brukes til langtidsopphold. Korttidsopphold er en tjeneste som må søkes om og tildeles personer med stor helsesvikt og som trenger heldøgns oppfølging.

• Man kan søke om ulike typer opphold:Ordinært korttidsopphold,
  • avlastningsopphold for pårørende (avlastningsopphold for å utsette innleggelse i institusjon og gi hjelpetrengende muligheten til å bo hjemme lengst mulig) og opphold for lindrende behandling. (Formålet er å gi lindrende behandling, pleie og omsorg ved livets slutt.)

Søknadsskjema finner på her på kommunens nettside (under skjemabank) og sendes til Hjemmetjenesten, Bjellgamveien 5, 8534 Liland. Om du trenger hjelp til å søke, kan vår helse- og omsorgstjeneste hjelpe deg med dette.

Kommunestyret har åpnet for at andre kommuner kan kjøpe korttidsplasser hos oss.

For mer informasjon, ta kotankt med helse og omsorgstjenesten ved pleie- og omsorgsleder Eli Strømsberg eller helse- og omsorgsleder Stine Fedreheim