Bilkræsj i fjellvegg

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

1

Evenes kommune arrangerte trafikksikkerhet ved Liland skole som en del av Folkehelseuka 2016.

Trafikksikker kommune stempel 400x400

Det var et variert program som engasjert liten og stor. Varaordfører Viveka Terräs foretok den offsielle åpningen og deltok på de fleste programinnslagene. Hun kunne ønske velkommen til den 3. trafikksikkerhetsdagen og den første som Trafikksikker kommune.

Direkte etter åpningen underholdt Bogen og Liland barnehager med trafikksanger.  Det var Bogen barnehage som vant spørrekonkurransen som inneholdt kun spørsmål om trafikkregler og fikk overrakt premie av varaordføreren. Foto fra venstre barnehageansatte Gita, Andrea og Sylvia.

Det ble arrangert «Bilfører 65+» kurs i samarbeid med Statens Vegvesen som også var tilstede med sin «Velte-Petter». Her fikk store og små oppleve hvordan det var å snurre rundt med bilen og hvor viktig det er med sikkerhetsbelte på.

9

Leder i viltfaglig utvalg, Viggo Berg, orienterte om hvordan en skal opptre ved en eventuell elg-påkjørsel. Han ga en grundig beskrivelse av flere reelle påkjørsler i kommunen og konsekvensene i flere situasjoner.

13

8 år gamle Sorosh Mahboubi kan kalle seg Evenes-mester i ferdighetssykling i og med han best i en vanskelig sykkel-løype.

14

Avslutningen ble en godt spill iscenesatt av brannsjef Mads Tollefsen og Liland skole som viste konsekvensene av et bilkræsj. Tre ungdommer i en personbil hadde kræsjet i fjellveggen og var ille tilberedt (meget realistisk sminket av Gudrun Mailene Israelsson). Alt av redningsmannskap var nødvendig, både brannbil, sykebil og politibil kom med blålys og sirene på.

7

12

2

5

Også i år var det et godt samarbeid med Statens Vegvesen og de enkelte enhetene innen redningsarbeidet. Varaordfører Viveka Teräs avsluttet med å si: - Takk for en flott dag og et godt og vellykket arrangement! Jeg har hatt det like artig som ungene!

Rektor Kjersti Markusson oppsummerte dagen med at hun kunne ha ønsket flere voksne hadde kommet og deltatt sammen med ungdommen og barna.

Les hele programmet her