Ny feieravtale

FeierbildeEvenes og Tjeldsund kommuner har inngått avtale med Ofoten brann, som nå overtar ansvar for feiing i våre kommuner.

I løpet av de kommende 4 årene vil det bli gjennomført 2 feiinger og 1 tilsyn. Fra vår side er vi førnøyde med at tilsyn nå er en del av feiertjenesten, dette er et viktig brannforebyggende tiltak.

Ofoten brann har sendt oss en brosjyre med info som de ønsker at innbyggerne får. I første omgang legges den ut her, og informasjon vil også komme i EvenesNytt etterhvert.

Vi sakser følgende fra infobrosjyren:

1.1.2016 trådte ny brannforebyggende forskrift i kraft. Dette medfører en del endringer i måten å utføre vår tjeneste på. Feiing vil bli utført etter hver enkeltes behov etter en periode med kartlegging som vil foregå i en 2 års periode.

Når vi går tilsyn er det ønskelig at dokumentasjon frambringes for ildsted og skorstein hvis mulig. Branntilsyn er den viktigste brannforebyggende tjenesten vi gjør for våre innbyggere. Tilsynet har fyringsanlegget i fokus og vi kontrollerer om brannsikkerheten og oppstillingskrav er i henhold til lovverk. Vi kontrollerer også at slokkematriell, røykvarsler og adgang til skorstein er tilfredstillende.

Les hele brosjyren her:  pdf Informasjon feiing (1.41 MB)

Vi kommer med informasjon om tidspunkt for feiing så snart vi får dette fra Ofoten brann IKS.